Anahtar Kelimeler:

Vali Güner İmza Törenine Katıldı

Vali Güner İmza Törenine Katıldı

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Ankara'da düzenlenen törenle Kırıkkale AB' ye hazırlanıyor projesini imzaladı. İmza törenine Egemen Bağış'ta katıldı. Güner, Bağışla sohbet etti.

Tören Yapıldı

21 Haziran 2011 tarihinde Ankara vilayetler evinde gerçekleşen törenle, proje kazanan Valilikler ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği arasında sözleşme imzalandı. İmza törenine İçişleri Bakanı Osman Güneş, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve proje kazanan 25 ilin Valisinin katılımı ile gerçekleştirildi. Proje sözleşmesi imza törenine ilimizi temsilen Valimiz Hakan Yusuf Güner, AB İl daimi temas noktası Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz ile Kırıkkale Valiliği proje destek ofisi uzmanları katıldı.Hazırlanan protokolü İçişleri Bakanı Osman Güneş, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ABGS Genel Sekreteri Büyükelçi Haluk Ilıcak ve Vali Güner beraber imzaladı.

Bağış’la Sohbet Etti

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf GÜNER, diğer İl Valilerinin yoğun ilgisiyle ilimizdeki çalışmalar ve stratejileri hakkında kısa bilgi verdi. Ayrıca İçişleri Bakanı Osman Güneş, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a projelerinden bahsederek destek istedi. Bu projede Valiliğimiz koordinesinde Ahiler Kalkınma Ajansı, Kırıkkale Barosu ile Başarı Hukuk ve Toplum Derneği ortak olarak yer almıştır. ABGS tarafında desteklenecek olan projenin toplam tutarı 41.000 TL dir. Proje bütçesinin 36.000 TL’si ABGS tarafından 5.000 TL ise eş finansman desteği olarak proje ortağı Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacaktır.

Kırıkkale Seçildi

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından, İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde;AB sürecinin yerel düzeyde daha iyi anlaşılması ve kamuoyunun AB ile ilgili konularda doğru bilgiye sahip olabilmesi, AB`ye katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması, Halk nezdinde AB`ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi, amacıyla "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" yürütülmektedir. Valiliğimiz Proje Ofisi tarafından hazırlanan “Avrupa Birliği Yolunda Kırıkkale Projesi; Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 79 ilin projeleri arasından seçilerek desteklenmeye hak kazanan 25 ilin projeleri arasında yer aldı.

Ab Projeleri

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf GÜNER’ in özellikle üzerinde durduğu Valilik Proje Destek Ofisi büyük bir başarıya imza attı. 2004 yılında mali yardımlarla tanışan Kırıkkale Valiliğimizin Proje Destek Ofisiyle 2011 de güçlü bir ivme kazandı. Kırıkkale AB Mali Yardımlarından 2004 yılı itibariyle yararlanmaya başlamıştır. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardımları kapsamında Kırıkkale’ de desteklenen proje sayısı 4’ tür. Bu projelere sağlanan hibe desteği 518.810 Avro` dur. Kırıkkale, Türkiye genelinde sağlanan hibe desteği itibariyle illere göre yapılan başarı değerlendirmesinde 66. sırada yer almaktadır. Kırıkkale Valisi Yusuf Hakan GÜNER’ inde özel ilgisiyle İlimiz projelerde hak etiği sıralamaya kavuşacaktır.

Uygulanabilir

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen ve 2004 – 2011 yılları arasında ilimizde yürütülen toplam 9 proje (Comenius, Leonardo da Vinci vb.) hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Bu projelerin toplam bütçesi yaklaşık olarak 1.783.415 Avro’ dur. Kırıkkale, Katılım Öncesi Mali Yardımlar kapsamında özellikle MFİB tarafından yapılan proje teklif çağrılarının çoğunun kapsamında olan iller arasında yer almamaktadır. Ayrıca hibe Programlarından farklı olarak, merkezi kamu kurum ve kuruluşlarımız (bakanlıklar, müsteşarlıklar vb. kuruluşlar) tarafından geliştirilen pilot projeler / programlar aracılığı ile bazı illerde AB projeleri uygulanabilmektedir. Ancak Kırıkkale’de uygulamaya geçirilen pilot proje / program bulunmamaktadır.

Tamamlanacak

ABGS tarafından desteklenen Avrupa Birliği Yolunda Kırıkkale Projesi ile İlimizde; Proje hazırlama kapasitenin artması ve başvurulan proje sayısında artış sağlanması, AB Mali Yardım Fonları ve diğer hibe fonlarından yararlanan proje çalışmalarına ait proje envanteri oluşturulması, beklenmektedir. AB Yolunda Kırıkkale Projesi, 6 ay süreyle uygulanacaktır. Kırıkkale Valiliği Valilik Proje Ofisi tarafından koordinatörlüğü yapılacak olan projenin faaliyetleri 31 Aralık 2011 tarihine kadar tamamlanacaktır.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli