Anahtar Kelimeler:

Güreş Müsabakaları Yapıldı

Güreş Müsabakaları Yapıldı

32 ilden 197 güreşçinin katılımı ile düzenlenen Minikler Türkiye Greko-Romen Güreş Şampiyonası`nda İstanbul birinci olurken, ikinciliği Bursa ve üçüncülüğü ise Ankara aldı.

Güreş Şampiyonası

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı`nın 2011 yılı faaliyet programında yer alan 12-13 Yaş Minik Erkekler Greko-romen Güreş Türkiye Şampiyonası`na Kırıkkale 17 Ağustos kapalı spor salonunda üç gün süren müsabakalar sonunda ödül töreni ile son buldu. Elemelerle başlayan ilk tur güreşleri çekişmeli ve kıran kırana geçerken 32 ilden 197 güreşçinin kiloların da dereceye girmek için yaptıkları mücadele güreş severleri memnun etti. Zaman, zaman kıran kırana geçin müsabakalar gözlenirken yenilgiler halinde minik güreşçiler göz yaşlarını tutamadılar ve galip gelenler ise sevinç gösterisinde bulundular. Bu arada sık sık sakatlanmalara rastlanırken, yapılan güreş müsabakalarında tuş olan güreşçilerin sayısı bir hayli fazla idi.

Heyecanlı Geçti

Üç gün süren müsabakalar sonunda dereceye giren güreşçilere düzenlenen törenle madalyaları takım halinde ise ilk üç dereceye girenlere kupa verildi. Yapılan müsabakalar sonunda takım halinde İstanbul birinciliği alırken ikinciliği Bursa ve üçüncülüğü ise Ankara kazandı. Kupa ve madalyaları Kırıkkale Vali yardımcısı Ali Çetin, Kırıkkale Gençlik Spor Müdür vekili Yaşar Erdem, Güreş Federasyon yönetim kurulu Mustafa Arslan, Başhakem İbrahim Cicioğlu verdiler.

Dereceye Girenler

Kilolarına göre birinci olan güreşçiler şöyle : 26 kg Tahsin Akbuluk (Bursa), 29 kg Şevki Öztürk (İstanbul), 32 kg Musa Şahin (Çorum), 35 kg Sergen Tuncay (Bursa), 38 kg Bilal Tok (Bursa), 42 kg Mücait Kardeş (Erzurum), 47 kg Muammer Kılıç (Sivas), 53 kg Ramazan Sarı (Kocaeli), 59 kg Kerim Yılmaz (İstanbul), 66 kg Ferhat Bölük (Muğla), 75 kg Z Alperen Küçük (Hatay). Müsabakalarda En Centilmen sporcular olarak 38 kg Yusuf Balcı (Aksaray), 29 kg Abdurrahim Eroğlu (Samsun) En teknik sporcu ise Şevki Öztürk (İstanbul) seçildiler.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu