Anahtar Kelimeler:

HALKIMIZA GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK

HALKIMIZA GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK

Vali Hakan Yusuf Güner görevde ikici yılını tamamlamasıyla basın toplantısı yaptı. Polisevindeki toplantıya geniş katılım olurken, Güner, yapılan hizmetleri tek tek ele aldı.

Huzurlu Bir Kentiz;

Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale’nin Anadolu geleneklerini yaşatan, milli birlik ve kardeşlik ruhuna bağlı, mütevazı insanların yaşadığı huzurlu bir kent olduğunu söyleyerek, “Kırıkkale deyince akla; Ülkemizin ağır sanayi kuruluşlarından Makine ve Kimya Fabrikaları ile TÜPRAŞ Rafinerisi, karayolu ve demiryolu ağlarının geçtiği bölgesel kavşak, her geçen gün gelişen Kırıkkale Üniversitesi, adına türküler yakılan Dinek dağı, gönül eri Hasandede, halk ozanı Keskinli Hacı TAŞAN, kralların ressamı Rahmi PEHLİVANLI, Anadolu topraklarına hayat veren Kızılırmak ve Anadolu’nun tahıl ambarı gelmektedir” dedi

Genç İl’iz

Bu özelliklerin Kırıkkale’ye önemli fırsatlar sunmakta olduğunu ve bölgesinde önemini artırdığını ifade eden Güner, “Kırıkkale, Ülkemizin genç illeri arasında yer almasına rağmen son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar ve gelişmelerle önemli değişim ve dönüşümlere sahne olmaktadır” dedi.

Halkla Devlet Arasındaki Duvar Kaldırıldı;

“En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır” felsefesiyle, insan merkezli yönetim anlayışını hakim kılarak, halkımızla Devlet arasındaki duvarlar kaldırılmış; gerçekleştirdiğimiz il, ilçe, belde, köy, mahalle ve hane ziyaretleriyle Devletimizin sıcaklığı ve sevgisi halkımıza hissettirilerek Devlet-Halk buluşması sağlandığını ifade eden Güner, “Bu kapsamda 25 bin vatandaşımızla yüz yüze görüşme imkanı bulunmuştur.” dedi.

HALKIN VALİSİ;

Vali Güner, “Kırıkkale’de Devletle birlikte halkın valisi olarak halkımızı zengin fakir ayırt etmeden çok seviyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun diyerek, gösterilen teveccühe de teşekkür ediyorum. Devlet kapımız ve gönül kapımız randevusuz bir şekilde halkımızın hepsine açıktır. İsteyen her vatandaşımız Valiliğimiz Özel Kalem Sekretaryasının 0 318 224 25 25 numaralı telefon ve   www.kirikkale.gov.tr  elektronik haberleşme adresiyle bana ulaşma imkanına sahiptir.” dedi.

         Vali Hakan Yusuf Güner’in yapmış olduğu açıklamanın tam metni şöyle;


         * Kırıkkale’de Valiliğimiz öncülüğünde yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili ikinci yıl değerlendirme toplantısına hoş geldiniz.
         * Hepinizin bildiği gibi bu gün aynı zamanda Kırıkkale Valisi olarak hizmetlerimizin ikinci yılının bitip fiilen üçüncü hizmet yılının başlangıcına da rastlamaktadır.

Kırıkkale ili, görev yaptığımız iki yıllık süreçte ve gelecekte;
         * Ankara’nın arka bahçesinde bir su havzası;

         * Sanayinin varolduğu, geliştiği ve alt kesimlere yansıdığı sanayi havzası;

         * Hububatla birlikte katma değeri yüksek ürünlerin yüksek miktarlarda üretildiği tarım havzası şeklinde,

         * Marka bir kent olma yolunda önemli mesafeler aldığını görmekteyiz.

Valilik olarak genel hedefimiz, önümüzdeki 10 yıllık süreçte;
         * Kırıkkale il ve ilçelerimizde sonuç odaklı yönetim anlayışını hakim kılarak,
         * ilimizde sosyal ve iktisadi kalkınmayı sağlamak ve halkın yaşam memnuniyetini artırarak, 
         * Cumhuriyetin 100. yılına hazırlıklı olmaktır.

         Bu çerçevede Kırıkkale Valiliği olarak bu vizyonumuzu ve hedeflerimizi gerçekleştireceğimiz çalışmaları şeffaflık, kamuoyu ve halkımızı bilgilendirmek için 2010 yılında birinci, 2011 yılında ikinci yayını sizlere sunmaktayız.

Kırıkkale deyince akla;

* Ülkemizin ağır sanayi kuruluşlarından Makine ve Kimya Fabrikaları ile TÜPRAŞ Rafinerisini bünyesinde barındıran,
* Karayolu ve demiryolu ağlarının bölgesel kavşağında,
* Önemli öğrenci potansiyeline sahip Üniversitesinin olduğu,
* Adına türküler yakılan Dinek dağının  gökyüzüne yükseldiği,
* Şeyh Şam’i ve Hasandede gibi gönül erlerinin yaşadığı,   
* Anadolu geleneklerini yaşatan Hacı TAŞAN gibi ozanların  varolduğu,
* Kralların ressamı olarak bilinen Rahmi PEHLİVANLI’nın doğup büyüdüğü,
* İçinden Anadolu topraklarına hayat veren Kızılırmak’ın geçtiği,
* Orta Anadolu’nun tahıl ambarı gelmektedir.

* Bu özellikleri ilimize önemli fırsatlar sunmakta ve ilimizin bölgesinde önemini artırmaktadır.
        
         * Kırıkkale, Ülkemizin genç illeri arasında yer almasına rağmen son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar ve gelişmelerle önemli değişim ve dönüşümlere sahne olmaktadır. Hükümetimizin destekleriyle önemli Devlet yatırımları kazanmış ve kazanmaktadır.

Kırıkkale, Ülkemizin önemli ulaşım koridoru haline gelmiş ve daha da gelişecektir.
        
         * 43 ili birbirine bağlayan karayolu ağları ile iki ana demiryolu hattının geçmesi, havaalanı ve limanlara yakın mesafede  yer alması ulaşım avantajlarını beraberinde getirmektedir.
 
         * Kırıkkale; yıllarca çile yolu olarak anılan günlük 20 bin, bayramlarda 45 bin aracın seyrettiği Ankara-Samsun, Ankara-Sivas, Ankara-Kayseri, Bala-Karakeçili-Kaman, Bahşili-Karakeçili-Kulu, Kastamonu-Kalecik karayolu hatlarının geçtiği bir bölgesel kavşak konumundadır.
         * Bununla birlikte Ankara-Samsun otoyolu ve Ankara-Sivas hızlı tren hatlarının gerçekleştirilmesiyle yolcu ve yük taşımacılığı  standartları daha da yükselecektir.

Makine ve Kimya Fabrikaları Kırıkkale’nin vazgeçilemezi olarak yeni projelerle hizmet alanını savunma dışına da kaydırmıştır.

         * Savunma sanayi alanında bir ekol olan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu denilince akla Kırıkkale gelmektedir.
         * Kırıkkale’nin kuruluşuna resmen tarihlik eden MKEK fabrikalarında modernizasyon çalışmaları devam etmekte ve 2009 yılında imzalanan protokol çerçevesinde demiryolu monoblok tekerlek takımı üretilmektedir.

Kırıkkale’de istihdam oluşturacak özel sektör yatırımları hız kazanmıştır.
         * Yatırım ve yatırımcının önündeki bürokratik engeller kaldırılmış, ilimize konuk olarak davet edilen yatırımcılar Kırıkkaleli müteşebbisler arasına girmişlerdir.
         * Kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektör yatırımlarının gelişmesi ve yeni istihdam  alanlarının açılması çalışmaları da Valiliğimizce desteklenmektedir. (Modalife mobilya, Hey tekstil, Kargın alçı fabrikası ve Tunçlar kuruyemiş vd.)
         * Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde sanayi parseli 70’e, fiilen üretime geçen firma sayısı ise 40’a ulaşmıştır. Keskin Organize Sanayi Bölgesi I. etap tüm altyapı çalışmaları tamamlanarak yatırımcılara tahsis edilmektedir. Keskin Küçük Sanayi Sitesi resmen hizmete açılmıştır.
         * İlimizde gelinlik sektörünün marka haline getirilmesi için özel bir çaba sarf edilerek, moda sektörünün ünlüleri ilimize konuk edilmiştir. Bu çerçevede Yahşihan ilçemize El Sanatları Moda Merkezi kurulmaktadır.

Kırıkkale, Ülkemizin enerji üssü haline gelmektedir.

         * Geçtiğimiz Mayıs ayında Sayın Enerji Bakanımızın teşrifleriyle, Kırıkkale’de enerji hizmetleri tüm yönleriyle  ele alınarak sorunların çözümü doğrultusunda önemli kararlar alınmıştır.
         * Sadece 2011 yılında elektrik enerjisi alanında Kırıkkale’ye 11 milyon TL’lik bir yatırım yapılması planlanmıştır.  
         * Özel sektör firmaları tarafından ilimize 5 ayrı enerji santrali kurulması için çalışmalar yürütülmektedir. Söz konusu yatırımların toplam santral gücü 2.063 MWe (megavat), toplam yatırım tutarı ise 3,7 milyar TL’dir.

Kırıkkale, Ülkemizin önemli tarım havzası ve hububat ambarı olarak yeni alternatif üretim alanlarına da geçmektedir. Bu konudaki en önemli atılım, ayçiçeği üretimi ve sulama projelerinde  görülmektedir.
         * Ülkemizde Toprak Mahsulleri Ofisinin 28 şubesinden (alım merkezinden) birisi ilimizde yer almaktadır. 2010 yılı alım kampanyasında 138 bin ton hububat alımı gerçekleştirilerek çiftçilerimize 63 milyon TL ödeme yapılmıştır.
         * İlimizde katma değeri yüksek ürünler elde etmek için sulu tarımın artırılması önem taşımaktadır. Bu kapsamda Keskin Ceritmüminli göleti yapım çalışmaları devam etmekte olup, Sulakyurt barajı ve Balışeyh Akçakavak göleti projeleri yatırım programına alınmıştır.

Kızılırmak, Kırıkkale’nin gelişmesinde anahtar rol oynamaktadır. Vatandaşımızın bireysel olarak keşfettiği Kızılırmak’ı, halkın ve kamunun istifade edeceği şekle getirmek için iki yıldır sürekli olarak Başbakanlık, Bakanlıklar ve yerel anlamda gündeme getirdiğimiz gayretler meyvelerini vermeye başlamış; 
         * Kızılırmak havzası bölgesel planlaması yapılması hususu 10 Mayıs 2011 tarih ve 434 sayılı yazımız ile Başbakanlık Makamına,
         * Rekreasyon çalışması başlatılması hususu 08 Haziran 2010 tarih ve 20 sayılı yazımız ile Devlet Su İşleri’ne teklif edilmiştir.
         * Kızılırmak’ın Bahşili ilçemizden geçen 1.200 m. sağ ve sol sahilinde taş tahkimat çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Bu çerçevede Kızılırmak’ın ilimiz sınırlarından geçen 24 km.lik kesimi (Kapulukaya Baraj Göleti ile Yahşihan ilçesi Hacıballı köyü karayolu ve demiryolu köprüsü arası) için DSİ tarafından Kızılırmak Islah Projesi (KIP) adlı rekreasyon amaçlı proje ve uygulama çalışması başlatılması önem taşımaktadır.
         * Ayrıca Kızılırmak kenarına Otelcilik Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli yatırımı başlatılarak Kızılırmak kamuyla buluşturulmuştur.

Kırıkkale’nin çorak arazi yapısı yeşille buluşturulmuş ve Devlet  karayollarının yanı sıra grup köy yollarının kenarları da ağaçlandırılmıştır.
         * Yüzölçümünün yaklaşık % 10’u ormanlık alanlardan oluşan Kırıkkale’nin çorak görüntüsünü azaltmak için yılda ortalama 3 milyon adet fidan toprakla buluşturulmaktadır.     * Ayrıca yol avantajı gereği, Kırıkkale-Kırşehir yolu (120 km.) ve Karakeçili-Kaman yolu (80 km.) çift yön yol kenarı ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır.
         * Kapulukaya barajı sahasında 2.010 hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışması yapılmış, 450 hektar alanda ise çalışmalar devam etmektedir. 2009 yılında  Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen Karaahmetli Tabiat  Parkının Uzun Devre Gelişim Planı çerçevesinde peyzaj planı hazırlanmaktadır.

Genç bir il olan Kırıkkale şehrinin tarihi ve estetik ilkeler çerçevesinde mimarisine katkı sağlayacak kamu projeleri başlatılmış ve tercih edilmektedir.
         * Kırıkkale’mizin genç illerimizden olması şehircilik faaliyetlerini önemli kılmaktadır. Kentimizde iyi bir mimari bakiyenin oluşturulması amacıyla, kamu yatırımlarına ait projelerin uygulanmasında tarihi ve estetik ilkelere özen gösterilmektedir.
         * Bu çerçevede yapımına başlanılan Selçuklu mimarisi tarzındaki Valilik Hizmet Kompleksi projesi ile hizmete alınan Yahşihan Hükümet Konağı kamu yatırımlarının estetiği ve hizmet sunumu kalitesi açısından şehrimize iyi bir model  oluşturacaktır.
         * Bunun yanı sıra yapımı devam eden Edirne Selimiye Camii mimarisi tarzındaki Nur Camii, kentimizin  merkez camisi olması nedeniyle önemlidir.
         * Ayrıca Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından il ve ilçelerimizde tamamlanan ve yapımı devam eden yaklaşık 2 bin 900 adet konut uygulamaları da ilimizde şehirciliğe katkı sağlamaktadır. Bu kapsamda 448 adet 1+1 sosyal konutlar için kura çekimi yapılmış olup, hak sahiplerine teslim edilecektir.

Kırıkkale’nin tarihi değerleri gün yüzüne çıkarılarak şehir ruhuna katkı sağlanmaktadır.
 
         * Valiliğimiz İl Özel İdaresi desteğiyle, kralların ressamı Rahmi PEHLİVANLI’nın doğup büyüdüğü Keskin’deki evi kamulaştırılmış, Keskin Sulu Mağara ile Taş Mektep binası restorasyon çalışmaları başlatılmıştır. Selçuklu dönemi eserlerinden tarihi Çeşnigir köprüsü restorasyonu tamamlanmış, Yahşihan Demirköprü restorasyon çalışmalarına başlanılacaktır. 
         * İki yıldır, adına türküler yakılan Dinek dağına Cumhuriyet Yürüyüşü başlatılmıştır. İlimizin ulusal ve uluslar arası düzenlenen fuarlara katılımı sağlanılmıştır.

“Şehir üniversitesiz, üniversite şehirsiz olamaz” prensibine uygun koordine ve destek çalışmalarımız devam etmektedir.

         * 20 bin civarında nüfusu bünyesinde barındıran Kırıkkale Üniversitesi, her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla şehrimizin kimliğine ve sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan önemli bir kurum haline dönüşmektedir.
         * Bu çerçevede ilimizin bürokrasisi, yerel yöneticileri, iş dünyası, esnafı ve halkıyla hep birlikte üniversite-şehir-sanayi bütünleşmesini sağlayıcı projelere ağırlık  verilmesinin faydalı olacağını düşünmekteyim.

Kırıkkale, şehre çok yakın adeta ikinci üniversitesine kavuşmuştur.

         * 25 Mayıs 2011 tarihinde Sayın Başbakanımızın teşrifleriyle gerçekleştirilen toplu açılış programıyla resmen hizmete alınan 800 öğrenci kapasiteli Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu, ileriki süreçte oluşturacağı sinerji ile adeta Kırıkkale’nin ikinci üniversitesi haline gelecektir.
         * Bu konuda verdikleri destek sebebiyle Devlet Büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum.

Sağlık alanında sadece kendisine değil Orta Anadolu bölgesine de hizmet verir hale gelmiş ve yapılacak yeni tesislerle  ilimiz önemli sağlık  merkezi haline gelecektir.

         İlimizde yürütülmekte olan sağlık hizmetleri ve yapım aşamasındaki üç ayrı (2 üniversite ,1 Sağlık Bakanlığına ait hastane)   yeni hastaneleri ile sağlık alanında önemli dönüşümler yakalamış ve çevre illerden hasta kabul eder hale gelmiştir.
         * Sadece 2010 yılında ilimizdeki hastaneler ve aile hekimleri tarafından verilen 2 milyon 100 bin sağlık hizmetinin 110 bini çevre illerden gelen vatandaşlarımıza sunulmuştur.
         * Ayrıca Aile Hekimliği sistemi, mobil sağlık uygulaması ve 112 Acil sağlık hizmetleri de en iyi bir şekilde yürütülmektedir.

Kırıkkale, Türkiye’nin en huzurlu illeri arasında olup, fiziki olarak da ilçelerde yeni binalarıyla kurumsal hale gelmiştir.
 
         * Kırıkkale’nin merkez ve ilçelerinde huzur ve güven tesis edilmiştir. Tüm ilçelerimize polis teşkilatı kurularak, modern hizmet binaları ve lojmanlarına kavuşturulması için inşaat çalışmaları devam etmektedir.
         * Keskin’de yeni emniyet binası hizmete açılmıştır.
         * MOBESE sistemi genişletilmekte olup, il merkezi başta olmak üzere Keskin ve Balışeyh ilçelerimiz ile Hacılar beldemizde de işler hale getirilmiştir.
         * Güvenlik hizmetlerinde insan haklarına dayalı ve toplum destekli projelerle halkımıza yaklaşılmaktadır.

Kırsal altyapı hizmetlerinde örnek projelerle köylerimizde kalkınma hamlesi başlatılmış olup, çalışmalar devam edecektir. Şehirde ne varsa köylerimizde o olacaktır.
         * Özellikle yol ve su, dün olduğu gibi bugün de medeniyetin bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir.
         * İlimizin imar yapısını daha sağlıklı hale getirmek için gerek köylerimizde gerekse il ve ilçelerimizde örnek projeler başlatılmıştır. Geçen yıl 2 köyümüzde örnek köy çalışması yapılmış, bu yıl ise 5 köyümüzde örnek köy çalışması başlatılmıştır.
         * Köylerimizin yol, içmesuyu, kanalizasyon, köy konağı, çocuk parkı gibi temel altyapı hizmetlerinde arzu edilen seviyeler yakalanmıştır.
         * Bu bağlamda İl Özel İdaremizce 4 milyon TL değerinde 22 adet yeni araç ve iş makinesi alınarak, köylerimize daha iyi hizmet sunma imkanı sağlanmıştır.
         * Delice ilçemize Kırıkkale-Samsun karayolu güzergâhında “Delice PARK” adıyla Köylü Ürünleri Pazarı kurulması çalışmaları tamamlanmış olup, kısa sürede hizmete açılacaktır.

Kırıkkale’de Avrupa Birliği projelerine özel önem verilmiş, bu çerçevede 25 il arasında yer almış  ve Proje Destek Ofisimiz kamunun ve STK’ların hizmetine sunulmuştur.
         * Kırıkkale Valisi olarak göreve başlamamdan hemen sonra Valiliğimiz bünyesine Proje Destek Ofisi açtırarak proje  çalışmalarına hız verilmiştir. Bu ay içerisinde 41 bin TL bütçeli “Avrupa Birliği Yolunda Kırıkkale Projesi” Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından kabul edilerek 25 il arasına girilmiştir. Bu proje ile AB’ye katılım sürecine yönelik çalışmalar ile yerel düzeyde idari kapasitenin artırılmasına katkı sağlanacaktır.
         * Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında Ulusal Ajans tarafından 2010 yılı teklif çağrısı döneminde kabul edilen 6 projeye toplam 350.072 Avro hibe sağlanmıştır.
         * Ayrıca AB katılım süreci ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri de devam etmektedir.

Valiliğimizce şehrimizde Devlet-Halk buluşması sağlanmış, halka şefkatle, kurum ve kuruluşlara ise olabildiğince disipliner yaklaşım sergilenerek hizmetlerin vatandaşlarımıza etkin bir şekilde sunulması sağlanmıştır.
         Bu çerçevede ilimizde herkesle ve her kesimle eşit ve keyfilikten uzak diyalog artırıcı bir yöntem anlayışı sergilenmiştir.
         * En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğu inancı ve “İNSANI Yaşat ki DEVLET Yaşasın” felsefesiyle hasbi bir şekilde vatandaş merkezli hizmet kervanı büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir.
         * Gerçekleştirdiğimiz il, ilçe, belde, köy, mahalle ve hane ziyaretleriyle Devletimizin sıcaklığı ve sevgisi halkımıza hissettirilmiştir.
         * Halkımızın Devlet kapısına kolayca ulaşması için tüm kanallar açılarak güven ortamı tesis edilmiştir. Vatandaşımızın gelemediği durumlarda Devletin imkanları vatandaşımızın ayağına götürülmektedir.

Değer döngümüz, sorun odaklı hizmet anlayışı yerine çözüm ve İNSAN merkezli hizmet anlayışını etkili hale getirmektir.

         * Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2010 yılından bugüne kadar 25 bin kişiye 5 milyon TL ayni ve nakdi, 5 bin ton kömür yardımı yapılmıştır. Vakıf bünyesine Sosyal Market açılarak giyim, kırtasiye ve eşya yardımına başlanmıştır. Ayrıca yaşlı vatandaşlarımızın konut bakımları yapılmaktadır.
        
         * Vakıf kaynakları ile üretime yönelik gelir getirici ve hayvancılık projelerinin desteklenmesi sağlanmaktadır.

Değerli Davetliler,
        

         “HAKKA YARANMAK İÇİN HALKA YARANMAK GEREKİR” anlayışıyla hizmet kervanını büyük bir hassasiyetle yürütmekteyiz.
        
         * Valiliğimiz öncülüğünde gerçekleştirilen tüm yatırım ve faaliyetlerin yürütülmesinde bizlere destek olan bakanlarımıza, milletvekillerimize, kaymakamlarımıza, il genel meclisimize, il müdürlüklerimize, belediyelerimize, üniversitemize, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, basın kurumlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu