Anahtar Kelimeler:

Spor Faaliyetleri Başladı

Spor Faaliyetleri Başladı

Kırıkkale Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü`nün işbirliğinde açılan Yaz Spor okulları, halk oyunları gösterileri eşliğinde düzenlenen törenle start aldı.

Tören Yapıldı

Kırıkkale Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü`nün işbirliğinde açılan Yaz Spor okulları, halk oyunları gösterileri eşliğinde düzenlenen törenle 23 branşta 9-18 yaş grubu 400 öğrencinin katılımı ile start aldı. 17 Ağustos Spor Salonu`nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Çetin, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Şube Müdürü Ahmet Öncül, Gençlik ve Spor Müdür Vekili Yaşar Erdem ile yaz spor okuluna katılan öğrencilerin yakınları katıldı.

Spor Okulu Başarısı

Törende konuşan Belediye Başkanı Korkmaz, geleneksel yaz spor okullarına destek olmaktan mutlu olduğunu belirtirken, "Değerli hocalarımızla birlikte küçük sporcularımızın yetenekleri ile birlikte değişik branşlarda kendilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlayacaklarına inanıyorum. Türkiye`de spor okulları arasında en başarılı illerden biriyiz. Şu ana kadar amatör spor dallarında kayıtlı sporcu sayımız 10 bini geçti. Bunu daha iyi noktaya taşımak bizlerin temel görevidir. Özellikle spor sahaları yapmak adına gerek spor il müdürlüğümüz, gerek valiliğimiz ve gerekse belediye olarak yatırımlarımızı daha iyi noktaya taşımak adına gayret etme çabası içindeyiz" dedi.

Gösteriler Yapıldı

Gençlik ve Spor Müdür Vekili Yaşar Erdem ise konuşmasında, çocukların spora kanalize edilmesinin önemine dikkat çekti. Erdem, "Çocuğun gelişmesi için vücut organlarının çalıştırılması son derece önemlidir. Çocuklarımızın kas koordinasyonunun, dayanıklılığının, kuvvet ve esnekliği geliştirilmesinde en önemli etken, beden eğitimi etkinlikleridir" dedi. Halk oyunları gösterileri ile birlikte başlayan yaz spor okulunda çeşiti spor gösterilerinde bulunuldu.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı