Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Özel Sayısı

Kırıkkale Özel Sayısı

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından yayımlanan aylık Anadolu`nun Sesi Gazetesi`nin son sayısında Kırıkkale`ye yer verildi.

Anadolu’nun Sesi

BYEGM`den yapılan yazılı açıklamaya göre, 26 yıldır yayın hayatında olan Anadolu`nun Sesi, yerel medyanın etkisinin artırılması, sesinin ülke çapında geniş kitlelerek duyurulması yönünde önemli bir işlevi yerine getiriyor. Anadolu`nun Sesi, bir yandan yerel medya organları arasında iletişim ve haber akışına imkan verirken, diğer yandan yerel haberlerin merkezi idareler ve ilgili kurumlara ulaştırılmasını sağlıyor.

Kırıkkale Projeleri

26 yıldır yayın hayatında olan gazetenin Mayıs sayısında Kırıkkale`ye ilişkin haber ve yorumlara yer verildi. Gazetede, Kırıkkale`de yayın yapan Pusula gazetesinden derlenen "AB Yolunda Kırıkkale Projesi Kabul Edildi" başlıklı habere yer verildi. Haberde, Kırıkkale Valiliği Proje Ofisi tarafından hazırlanan "Avrupa Birliği Yolunda Kırıkkale" projesinin 79 il arasından seçildiği, toplam tutarı 41 bin lira olan proje bedelinin 36 bin lirasının Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından, kalan 5 bin lirasının ise Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağı belirtildi.

Marka Kent Kırıkkale

Gazetenin son sayfasında ise Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner`in imzasını taşıyan "Marka bir Kent Kırıkkale" başlıklı değerlendirme yer aldı. Vali Güner, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) fabrikalarının kentin doğuşunu sağladığı hatırlattığı yazısında, Kırıkkale`nin ekonomi, ulaşım, eğitim, sağlık, yatırım imkanları, sosyal yardımlar ve güvenlik konularında kat ettiği aşamaları anlatıyor. BYEGM`nin "Yurdun Sesi" bülteninin Mayıs sayısında ayrıca Pusula Gazetesinde yayımlanan "Balışeyh`te Asfaltlama Çalışmaları Başladı" haberi de bulunuyor. Haberde, KÖY-DES projesi kapsamında Uzunlar köyü yolunun asfaltlanması için başlatılan çalışmalardan söz ediliyor.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli