Anahtar Kelimeler:

Şehit Annesinin Feryadı;

Şehit Annesinin Feryadı;

"OĞLUMU GERİ VERİN" 

Hakkari`nin Çukurca İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir`in Kırıkkale`deki baba ocağına ateş düştü.Hakkari`nin Çukurca İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetler`de görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir`in Kırıkkale`deki baba ocağına ateş düştü. Evininin önünde sinir krizleri geçirip gözyaşı döken şehidin annesi Hüsniye Özdemir, "Kurban olurum yavrum, ciğerim sana nasıl kıydılar, ne olur yavrumu bana getirin" diye ağıt yaktı.

Şehit Başçavuş 38 yaşındaki Kalender Özdemir`in, Kırıkkale`nin merkeze bağlı Hasandede Beldesi Gülevler Mahallesi`ndeki baba evine, Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı`ndan gelen subaylar, şehit olduğu haberini verince, gözyaşları sel oldu. Acı haberle birlikte sinir krizleri geçirerek fenalaşan Özdemir`in yakınlarına eve gelen sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu.

"Oğlumu Bana Geri Verin" 

Haberin duyulmasıyla birlikte beldede birçok kişi taziye ziyareti için eve akın etti. Özdemir yakınları, eve dev bir Türk bayrağı asıp, taziyeleri kabul etti. Oğlunun şehit olduğu haberini duyan anesi 74 yaşındaki Hüsniye Özdemir, gözyaşlarına boğulup, sinir krizi geçirdi. Hüsniye Özdemir`in, "Kurban olurum yavrum, ciğerim sana nasıl kıydılar, seni bekliyorduk, şimdi yetimlerim ağlıyor, yavrumu bana getirin, ne olur oğlumu bana getirin" diye feryat etmesi yürek dağladı. Sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen bir türlü sakinleştirilemeyen Hüsniye Özdemir, evin önünde bekleyen ambulansla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi`ne kaldırıldı.

İkiz Çocuk Babası 

Şehit düşen Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir`in, Alev Özdemir ile evli olduğu, 11 yaşında Furkan ve Kübra adında ikiz çocuklarının olduğu öğrenildi. Şehit Özdemir`in 18 yıldır Özel Kuvvetler Komutanlığı`nda görev yaptığı ve önümüzdeki yıl emekliliğe ayrılmayı düşündüğü kaydedildi. Şehit Özdemir`in babasının da yıllar önce vefat etitği belirtildi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli