Anahtar Kelimeler:

Babalarını Asker Selamıyla Uğurladı

Babalarını Asker Selamıyla Uğurladı

Hakkari`nin Çukurca İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetler Komutanlığı`nda görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir, Hasandede Beldesi`nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Onbinlerce kişi, şehidi uğurlamak için camiye akın etti. Şehit Özdemir için Atatepe Camii`nde düzenlenen cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, askeri erkan, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Vali Vekili Yusuf Ziya Karacaev, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, il müdürleri, şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Özdemir`in cenazesi askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. Kortej, Sağlık Caddesi`nde yaklaşık 1 kilometre Özdemir`in cenazesinin arkasında yürüdü. Daha sonra cenaze aracına alınan şehidin cenazesi, doğduğu Hasandede`ye götürüldü. Burada bulunan baba evinin önüne getirilen şehit için helallik istendi. Özdemir`in cenazesi daha sonra Hasandede Mezarlığı`nda bulunan aile kabristanına defnedildi.

MUTLU GÜNLERİMİZDE NİYE FOTOĞRAF ÇEKMEYE GELMEDİNİZ?

Cenazede eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döken şehit Astsubay Başçavuş Özdemir`in eşi Alev Özdemir, görüntü alan gazetecilere, "Mutlu günlerimizde niye fotoğraf çekmeye gelmediniz? Bugün benim mutsuz günüm, bunu mu çekecektiniz?" diye sitem etti.

İki çocuk annesi Alev Özdemir, "Yiğidim beni bırakıp nereye gidiyorsun? Şimdi ben 2 yavrumu tek başıma mı büyüteceğim" diye gözyaşı döktü. 

SANA NASIL KIYDILAR

Anne Hüsniye Özdemir, "Kurban olurum yavrum, ciğerim sana nasıl kıydılar, ne olur yavrumu bana getirin" şeklindeki ağıtları yürek yaktı. 

BABAYA ASKER SELAMI 

Tören sırasında gözyaşlarına hakim olamayan ikiz çocukları Furkan ile Kübra, cenaze konvoyu geçişi sırasında babalarının tabutuna karşı asker selamı durdu, ardından da el salayarak babalarını son yolculuğuna uğurladı.

Kırıkkale`de ilk tören Atatepe Camii`nde yapıldı. Camiye gelen şehidin annesi Huriye Özdemir, gözyaşlarına boğulurken, eşi Alev Özdemir`in ise metanetini koruduğu gözlendi. Şehidin cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Bekir Gerek, yaptığı konuşmada, Özdemir`in hala yaşadığını ve şehit yakınlarından metanetini korumasını istedi. 

Cenaze süresince Furkan ve Kübra adlı (10) ikiz kardeşler, başlarından asker şapkasını çıkartmadı. İkiz kardeşler babalarını asker selamıyla uğurladı. 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli