Anahtar Kelimeler:

Kavlak'tan Boykot Açıklaması

Kavlak

CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, basın toplantısı düzenleyerek, milletvekillerinin yemin etmeme gerekçelerini açıkladı ve bu konuda genel başkanın basın açıklamasını dağıttı.

Açıklama Yaptı

Parti binasında konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Ziya Kavlak şunları söyledi: “MYK’mız ve meclis gurubumuz hukukun üstünlüğü ile demokrasi ve insan haklarını koruma, savunma kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Partimiz 2002 yılında sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili olmasını sağlayan yasal düzenlemelere destek verdi. Bugün de aynı anlayışla milletvekili seçilen ve haklarında hiçbir mahkumiyet kararı bulunmayan arkadaşlarımızın yemin etmelerini, aynı sıralara oturmalarını ve yasama görevine katılmalarını istiyoruz.”

Af Talebimiz Yok

Kavlak, “Milletvekili seçilmiş arkadaşlarımız için ek bir ayrıcalık ve dokunulmazlık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Af talebimiz de yok. Mahkum olmamış, seçilme engeli bulunmayan, YSK’dan milletvekili olabilir diye belge almış ve seçilmiş, mazbatalarını almış arkadaşlarımızın yemin etme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz. Hiçbir kimsenin masumiyet karinesi dışında düşünülmemesini ve adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesini istiyoruz” dedi.

Yemin Kararı

Ziya Kavlak, ““Başka bir aday bulamadınız mı?” diye sormadan, Sayın Erdoğan’ı milletvekili yapan Erdoğan hangi Erdoğan? Milli iradeyi savunan mı, yoksa milli iradeye karşı çıkan mı? Demokrasiyi, insan haklarını, Cumhuriyeti savunmayı ve korumayı ilke edinmiş CHP olarak halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin vermeyen, antidemokratik ve hukuk dışı uygulamaların parçası olamayız. Bu anlayış, ilke ve demokrasi inancıyla yeminleri engellenen milletvekili arkadaşlarımıza yemin etme yolu açılmadıkça biz CHP olarak yemin etmeme kararındayız” dedi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli