Anahtar Kelimeler:

Aliye Gündüz: CHP Meclis`te Yemin Etmeli

Aliye Gündüz: CHP Meclis`te Yemin Etmeli

CHP`li muhalifler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun isteğiyle vekillerin yemin etmemelerinin toplum tarafından benimsenmediğini görüşünde birleşti.

Muhalifler adına açıklama yapan Kırıkkale eski İl Başkanı Aliye Gündüz ve Bursa eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan, "Yemin etmeme kararının bir adım ötesinin hesaplanmadığı planlanmadığı görülüyor" dedi.

Gündüz, CHP adına böylesine zor bir durumda kurultay toplanması isteğini askıya aldıklarını açıkladı. 

Topladıkları imzaları masanın üzerine koyan muhalifler adına toplantıya Van, Şanlıurfa, Adıyaman, Kütahya, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Balıkesir, Gaziantep, Konya, Zonguldak, Uşak eski il başkanları katıldı.

CHP`nin 12 Haziran seçimlerinde beklenen sonuçları alamadığını aktaran Aliye Gündüz, CHP`nin iktidar hedefine yapılan hatalardan dolayı ulaşamadığını söyledi.

Yargıyı Eleştirip Meclis Çalışmalarına Katılmamak Yanlış 

Halkın oylarıyla seçilen Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal`ın tutukluluklarının kaldırılarak Meclis kürsüsünde ant içmeleri gerektiğini söyleyen Gündüz, "Ama geçici de olsa aksama ve olanaksızlık varsa bu durumu ön mesele yaparak ve tüm milletvekillerinin yemin etmemesinin önermek ve uygulatmak çok tartışılacak bir husustur. Yargıyı eleştirip TBMM çalışmalarına katılmamak toplum tarafından benimsenmemiştir. " diye konuştu. 

İmzalar Genel Merkeze Gitmeyecek 

Kılıçdaroğlu`nun aldığı yemin etmeme kararını politikasızlık sözleriyle eleştiren Aliye Gündüz, "Yemin etmeme kararının bir adım ötesinin hesaplanmadığı planlanmadığı görülüyor. Partimiz kurulduğundan bu yana ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya kalarak bin bunalıma sürükleniyor kaygısını taşıyoruz. Böylesine nazik ve kritik dönemde şimdilik kurultay toplanması isteğimizi askıya alıyoruz. Kurultay toplanması için yeterli sayıya ulaşacağımızdan şüphemiz yok. Ancak bu kritik dönemde kurultay imzalarını genel merkeze vermekten vazgeçiyoruz. " ifadelerini kullandı. 

Bir tartışma ortamı oluşturmamak için kurultay imzası toplamaktan vazgeçtiklerini belirten Aliy Gündüz, "Biz bu krizler çözüldükten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarloğlu`nun Olağanüstü Kurultay toplamasını bekliyoruz. " dedi.

Gündüz ayrıca, Parti Meclis`i olağanüstü kurultay kararı almazsa imzaları toplamaya kaldığınız yerden devam edip etmeyeceğimiz değerlendireceğiz açıklamasında bulundu.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli