Anahtar Kelimeler:

Tarım İl Müdürlüğü`nden "Anız Yangını" Uyarısı

Tarım İl Müdürlüğü`nden

Kırklareli Tarım Müdürlüğü, anız yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.

İl Tarım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hasadın devam ettiği şu günlerde, tarım alanlarında anız yangınlarının meydana geldiği belirtildi.

Özellikle açık alanlar ve anızlarda çıkan yangınların, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyük alanlara yayıldığına işaret edilen açıklamada, yangınların büyük maddi kayıpların yanı sıra doğada yaşayan diğer canlılara da zarar verdiği bildirildi.

Açıklamada, yangınlara karşı biçerdöver ve balya makinesi sahipleri başta olmak üzere, ürün sahiplerinin de gerekli önlemleri almaları istenerek, şu uyarılarda bulunuldu:

"Ürün sahibi, ürünü biçilirken mutlaka tarlasının başında bulunmalı, biçim esnasında olası yangınlara karşı dikkatli olunmalı. Biçerdöver ile biçilen yerler mutlaka kontrol edilmeli, biçerdöverden ya da başka nedenlerden çıkabilecek kıvılcım olabileceği düşünülerek dikkatli olunmalı. Yangın çıktığında yayılmasını önlemek amacıyla tarlada yakın bir alanda ya da bölge de mutlaka pulluk takılı bir traktör hazır bulundurulmalı. Olası yangında yayılma riski yüksek olan yerlerde tarla sahipleri, tarla sınırlarına ya da uygun yerlere pulluk ile en az beş sıra çekilerek gerekli önlemleri almalı. Meydana gelen yangınlarda en yakın itfaiye kuruluşlarına haber verilmeli.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı