Anahtar Kelimeler:

İstihdam Garantili Kurslar

İstihdam Garantili Kurslar

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD) işbirliğiyle İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kurslarına 3 yeni kurs daha eklendi.

Eleman İhtiyacı İçin

KÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhammet Hekimoğlu, devam eden kurslara 11 Temmuzdan itibaren Bilgisayarlı Muhasebe, Servis Elemanı (Garson) Yetiştirme ve Hayvansal Kökenli Yem İmalatı Kurslarının da açılacağını söyledi. Halen devam eden Perakende ve Pazarlama Satış Elemanı Kursu yanında açılacak olan bu üç kursla birlikte istihdama ve hizmet sektörüne önemli katkı sağlanacağını bildiren Hekimoğlu, bu projelerle Türkiye`nin en ciddi sorunlarından biri olan niteliksiz işsiz oranın azaltılmasına katkıda bulunulacak ve işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanacağını kaydetti.

Katılım Yüksek Olacak

Finansmanının İŞKUR tarafından karşılanacağı kurslarda, eğitimin Kırıkkale Üniversitesi öğretim elemanlarınca verileceği ve istihdamın AGİAD üyesi işletmeler tarafından karşılanacağı bildirildi. Bilgisayarlı Muhasebe ve Servis Elemanı (Garson) yetiştirme kurslarının teorik ve pratik eğitimlerinin Kırıkkale`de, Hayvansal Kökenli Yem İmalatı Kursu`nun Delice ilçesinde yürütüleceği ve Bilgisayarlı Muhasebe kursuna 100, Servis Elemanı (garson) yetiştirme kursuna 50, Hayvansal Kökenli Yem İmalatı kursuna ise 40 kursiyer alınacak. Kurslara başvurmak isteyen adayların İŞKUR`a kayıtlı olmaları gerektiği ve kursiyerlere kurs süresince günlük 15 lira ücret ödeneceği ve sağlık sigortalarının da yapılacağı belirtilen yazılı açıklamada kurslara katılımın yüksek olmasını beklendiği kaydedildi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu