Anahtar Kelimeler:

İrandan Gelin Geldi

İrandan Gelin Geldi

İran`da tanıştığı Kırıkkaleli Mustafa Emrah Saygılı ile evlenmeye karar veren İranlı Raheleh Lotfollahzadegah, Türk adetlerine göre evlenmek için Kırıkkale'ye geldi.

Tahran’da şehrinde özel bir Türk şirketinde danışmanlık yapan Mustafa Emrah Saygılı, eşi Raheleh Lotfollahzadegah ile aynı şirkette çalıştıklarını ve eşinin evliliğini Türk adetlerine göre yaptırmak istemesinden dolayı Kırıkkale`ye geldiklerini söyledi. 

Raheleh Lotfollahzadegah ise "Burada Türk insanının hoşgörüsü ve çalışma şekli beni çok etkiledi. O arada eşimle tanıştım. Eşimin bana davranışı çok hoşuma gitti. Ardından Türk örf ve adetlerine göre evlenmeye karar verdim. " dedi.

 

Hüseyin Kahya Mahallesi`nde yapılan düğünde gelin Raheleh Lotfollahzadegah ile Mustafa Emrah Saygılının eline kına yakıldı. Daha sonra gelin ve damadın önünde çamurdan yapılan bir testi kırıldı. İranlı gelin Raheleh Lotfollahzadegah`a evine sıkı sıkıya bağlı olması için duvar kapısına çivi çaktırıldı. Giriş kapısında damat ve geline tatlı verildi. Yatlıyı yiyen damat ve gelin şerbetti kapı girişine sürerek ağızlarının daima tatlı olması istendi. Ardından gelin ve damadın kucaklarına çocuklar verilerek, birçok çocukları olması için temennide bulunuldu. 

 

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu