Anahtar Kelimeler:

Diş Protez Teknisyenliği Bölümü Açıldı

Diş Protez Teknisyenliği Bölümü Açıldı

Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin yeni açılan "Diş Protez Teknisyenliği" bölümüne 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci alınmaya başlayacağı bildirildi. "Lise de acil tıp, laboratuvar, anestezi, radyoloji teknisyenlikleri ve hemşirelik bölümüyle hizmet vermekteydi. Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin yeni açılan "Diş Protez Teknisyenliği" bölümüne 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci alınmaya başlayacağı bildirildi. 

Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Murat Özsoy, diş protez teknisyenliğiyle birlikte 6 farklı bölümde eğitim verdiklerini belirterek, 
"Lisemizde acil tıp, laboratuvar, anestezi, radyoloji teknisyenlikleri ve hemşirelik bölümüyle hizmet vermekteydik. Bu yıl ise özel girişimlerimizin sonucunda diş protez teknisyenliğini de okulumuza kazandırdık. Sbs`ye girerek tercih yapma hakkına sahip olan öğrenciler, aileleriyle birlikte becerilerine uygun olan okulumuzdaki bu 6 bölümden birini rahatlıkla tercih edebilir" dedi. 

Öğrencilerin bölümleri tercih etmeden önce, isterlerse okula gelerek daha kapsamlı bilgiler alabileceğini ifade eden Özsoy, okulun öğretmen, derslik ve teknik donanım açısından yeterli seviyede olduğunu, bunun da başarı grafiğini yüksek tutacağını kaydetti. 

Okuldaki her bölüm için yerleştirme kılavuzundaki şartları taşıyan kız ve erkek öğrencilerin rahatlıkla tercih yapabileceğini dile getiren Özsoy, acil tıp, anestezi, radyoloji, laboratuvar ve diş protez teknisyenliği alanlarında her bölüm için 24`er, hemşirelik bölümü için ise 48 öğrenci alınacağını söyledi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu