Anahtar Kelimeler:

Masalar Değiştirildi

Masalar Değiştirildi

Sağlık Bakanlığının “Sağlıkta Dönüşüm” programı çerçevesinde varmak istediği ana gayesi olan “İnsan Merkezli Sağlık Uygulamaları”(hasta odaklı) sağlık hizmetlerinin  kamu hastaneleri içerisinde öncü ve örnek uygulayıcısı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, yine çağdaş ve farklı bir uygulama gerçekleştirerek hastalarının takdir ve memnuniyetini kazandı.

Daha Şeffaf

Daha önce poliklinik, servis ve tüm birimlerde konuşlandırılan desk denilen (hasta bankoları-gişeleri) kaldırılarak,daha modern ve estetik çizgilerle tasarlanmış desk-masalar uygulamaya kondu. Önceki haliyle kapalı, hasta ve çalışan arasında bir set-bariyer oluşturan yüksek bankolar yerine, daha açık ve şeffaf ve sıcak bir yaklaşımı hedefleyen masalar uygulamaya kondu. Amaç, en basit denebilecek bir uygulamada dahi hastaların işlerini kolaylaştırmak ve hastane ortamını elden geldiğince sevimli ve sevilebilir bir hale getirmek.

Vatandaş Memnun

Yeni uygulama vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Bu hususta görüş belirten hasta ve refakatçileri Ramazan Vural, Gültekin Karakaş, Halil Karakaş, Ömer Demir, Keziban Demir, Rabia Demir ve Eyüp Berkmen adlı vatandaşlar, yeni uygulamanın daha şeffaf, güzel,  yakınlaştırıcı ve samimi olduğunu belirterek, vatandaşlar olarak hastane hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirdiler.

Acar’dan Açıklama

Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan başhekim Op.D r. Osman Acar, “Günümüz sağlık hizmetlerinde her gün bir yenilik ve değişim yaşanıyor. Çünkü hedef, insana en mükemmel sağlık hizmetini sunabilmek. Bizler de Kırıkkale Yüksek İhtisas olarak hastalarımıza Bakanlığımızın “Sağlıkta Dönüşüm” politikaları dahilinde daha yeni, daha iyi ne yapabiliriz düşüncesiyle hareket ederek, gerek kendi ürettiğimiz projeleri ve gerekse de Türkiye ve Dünya da uygulanan yeni yaklaşımları takip ederek bünyemize uyarlama çaba ve azmindeyiz. Günlük olarak 3000 kişinin poliklinik hizmeti aldığı ve temasta bulunduğu hastanemizde amaç, vatandaşlarımızla personel arasında fiziki engellerin kaldırılarak sıcak ve samimi bir diyalog ortamı sağlamak” dedi. Acar, “Sağlık dünyası adeta bir satranç oyunu gibi ucu-sonu yok. Hastalarımıza hizmetlerimiz ve yeniliklerimizin bitmesi elbette ki düşünülemez” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu