Anahtar Kelimeler:

Şehit Miting`de Pkk`ya Lanet Yağdı

Şehit Miting`de Pkk`ya Lanet Yağdı

Çatışmada şehit düşen 13 Mehmetçik için Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı`nda miting düzenlendi.

SLOGANLAR ATILDI

Yaklaşık 2 bin Kırıkkalelinin katıldığı mitinge ,PKK aleyhine slogan atarken, Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu ise `TBMM`de PKK`lı istemiyoruz. Türk-Kürt kardeştir` mesajı verdi. Cumhuriyet Meydanı`nda aşırı sıcak altında 7`den 70`e katılımın olduğu şehitler için düzenlenen mitingde, `Şehitler ölmez vatan bölünmez`, `Bu vatana sahip çıkmayanlara hakkımızı helal etmiyoruz`, `Meclis’e PKK istemiyoruz`, `Ülkemizi sevmeyen defolsun gitsin`, `Askere uzanan eller kırılsın`, `Dişe diş kana kan intikam`, `Kırıkkale uyuma şehidine sahip çık`, `Kahrolsun PKK`, `Şehidim hakkını helal et bize` sloganları atıldı.

VATAN İÇİN KEFENİ DOĞARKEN GİYDİK

Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen mitingde konuşan Kırıkkale Vatan İçin Can verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu şunları söyledi: `Şimdi bizler Türk halkı olarak bu şehitlerin bize bıraktığı vatan nöbetini devralmak için canımızı ortaya koymaya hazırız. Bugün ülkemiz de rahat içinde yaşayabiliyorsak, canlarını feda etmek üzere sınırda nöbet tutan ve her yerde vatani görevlerini yapan askerlerimize ne kadar borçlu olduğumuzun farkında olmak zorundayız. Vatanını bölmek isteyen iç ve dış güçler pusuda bekliyor. Gün, birlik olma günüdür. Toprağa su düşerse çamur, kan düşerse vatan olur. Toprak, uğrunda can veren varsa vatan olur. Bizler vatansever Türk Gençliği olarak bu topraklar için can vermeye hazırız. Sahipsiz vatanın batması haktır. Biz bu vatana sahip çıkacağız. Ne mutlu Türküm diyene. Bayrak demek devlet demek, bayrak demek namus demek, bayrak demek şeref demek, bayrak demek sen, ben, biz demek, bayrak demek geleceğimiz demek ecdadımızın simgesi demek. Ölürken bile üstümüze örtülecek yorgan demek. Biz daha ölmedik, vatan için kefeni doğarken giydik` dedi.

SESSİZCE DAĞILDILAR

Mitinge Türk bayrağı giyerek gelen Gizem Efsane Erkoç`un okuduğu `Mehmetçik` adlı şiiri, meydandaki kalabalığı hüzünlendirip, göz yaşı döktürdü. Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen miting, Zafer Caddesinden Vatan İçin Can Verenler Derneği`ne kadar yürüyerek sessizce dağıldılar...



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu