Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Örneği Verildi

Kırıkkale Örneği Verildi

`Yemin etmeyeceğiz' diyen CHP, kurultay talebinin geri çekilmesinden sonra yemin etti. Parti yönetiminde ilerici gerici kavgası başladı. Kavgada Kırıkkale'nin de durumu gündeme geldi

Tartışma

KONDA’dan Bekir Ağırdır parti yönetimindeki ilericiler-gericiler kavgasının CHP’nin geleceğini belirleyeceğini söylüyor. CHP, 11 Temmuz’da AK Parti ile mutabakat sağladıktan hemen sonra Meclis’te yemin etti; ancak bir kişi bu karara karşı çıktı: Mersin Milletvekili İsa Gök. Bir gün sonra Meclis’teki basın toplantısında neden yemin etmediğini açıkladı: “Alelacele yemin kararı alındı? Yani iki hafta öncesine göre bize bu tutumu aldıran gerekçelerden hangisi ortadan kalktı? Maalesef değişen hiçbir şey olmadığını görüyor ve telaş içinde alınan yemin etme kararını kesinlikle doğru bulmuyorum.” Ancak Gök, partisinin kararına uymak zorunda olduğunu da söylüyordu.

Kırıkkale Örneği Verildi

Gök partinin durumunu anlatırken, Kırıkkale’den de örnek verdi ve “Kars eski il başkanını ihraç talebiyle disiplin kuruluna verdiler. Kırıkkale merkez ilçe başkanını görevden aldılar. Aynı anda gidip imza verecek başka delegeyi ilçe başkanı yaptılar. Bir yerde parti o kadar taciz edildi ki, delegeler arandı. ‘İlk defa Kürt genel başkan oldu, ilk defa Karadenizli genel başkan yardımcısı oldu, imza vermeyin. Bir Alevi genel başkan oldu, ehlibeyt soyundan geldi’ diye baskı yaptılar.”



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu