Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale, En Başarılı 10 İl Arasına Girdi

Kırıkkale, En Başarılı 10 İl Arasına Girdi

2011 LYS sınavında Kırıkkale, Türkçe Matematik ve Matematik Fen puanına göre Türkiye`nin en başarılı 9. ili oldu.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ile Milli Eğitim şube müdürleri ve ilçe Milli Eğitim müdürlerini makamına davet etti.

Güner, makamındaki ziyarette yaptığı açıklamada, Kırıkkale`nin eğitim çıtasının hızla yükseldiğini söyledi.

Güner, "Eğitime diğer konulardan daha fazla önem verdik. Hedefimizi Türkiye`de ilk 10 olarak belirledik ve bu başarıya ekip olarak ulaştık. Eğitim alanında kazanılan bu başarı gerçekten önemlidir. Biz göreve geldiğimizde hayal ortaya koymadık, hedef ortaya koyduk. Bu hedefi de gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kırıkkale`nin sadece Türkçe-sosyal alanında Türkiye ortalamasının gerisinde kaldığını belirten Güner, "Türkçe-sosyal alanında Kırıkkale Türkiye ortalamalarının gerisinde kaldı. Bunun nedeni de Kırıkkale`de, sosyal bilimler lisesinin olmayışıdır. İlimizde, sosyal bilimler fakültesi olmalıdır ve bu konuyu gündeme almalıyız. Şehrimize sosyal bilimler lisesini açmalıyız ve bu kategoride de Türkiye`de ilk ona girmeliyiz. Bu konuda çalışmalar devam edecek ve Kırıkkale`ye sosyal bilimler lisesini kavuşturacağız. Bu proje gerçekleşirse Türkiye`de her alanda başarılı oluruz. Eğitimde hedefimiz her geçen gün yükseliyor" diye konuştu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli