Anahtar Kelimeler:

Ayakkabı Tamircileri Dertle

Ayakkabı Tamircileri Dertle

Kırıkkale’de ayakkabı tamirinin yanında ayakkabı ipliği, boyası ve keçe gibi yan ürünler satarak ayakta durmaya çalışan ayakkabı tamircileri, Çin malı malzemeler ve ucuz ayakkabılar yüzünden işlerinin eskisi gibi olmadığını söylüyorlar.

Etkilendiler

Yıllardır ayakkabı tamirciliği yapan Hasan Taşdemir, Çin malı ucuz ayakkabılar yüzünden işsiz kaldıklarını söyledi. Çarşı içinde ayakkabı tamirciliği yapan, bunun yanı sıra ayakabı malzemeleri, boya ve iplik satan, ayrıca deri mont da boyayan Taşdemir, "Ayakkabı tamirciliği baba mesleğim. Yarım asırdır bu işi yapıyorum. Bundan 10 yıl önce ayakkabısını tamire getirmeyen kimse yoktu. Son 5-6 yıldır ucuz ayakkabı üretimi belimizi büktü” dedi.

Ucuz Ayakkabı

İşlerinin eskisi gibi olmadığını söyleyen Taşdemir, “Öyle hale geldik ki vatandaş en az 5 lira tutan tamir parası yerine yeni bir çift ayakkabı alıyor. Hala kaliteli ayakkabı giyenler var. Ucuz ayakkabıyı birkaç ay giyersin. Ama iyi bir ayakkabı en az 2 yıl giyilir. İşte bu iyi ayakkabıları da arada bir bizler tamir ederek evimize ekmek götürüyoruz. Çin malı ve ucuz ayakkabılar bizim işlerimizi olumsuz etkiledi” diyor.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı