Anahtar Kelimeler:

Müdür Uyarıda Bulundu

Müdür Uyarıda Bulundu

Kırıkkale Sağlık İl Müdürü Bediha Türkyılmaz, Ramazan ayı öncesi vatandaşları yeterli ve dengeli beslenmeleri konusunda uyardı.

Oruç Uyarısı

Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, vatandaşların sağlıklı bir şekilde oruç tutabilmeleri için, iftar ve sahur menüleri konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Türkyılmaz, sıcaklık ve nem artışının vücut ısısını artırdığını, dolayısıyla terleme ile birlikte yeterince sıvı alınmazsa, vücutta su ve mineral kaybı olacağını, bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleriyle karşılaşabileceğini uyarısı yaptı.

Dikkat Çekti

Günde ortalama, en az 2, 5 litre su içilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkyılmaz, dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az üç öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerektiğini ifade etti. Sahur öğününün ağır yemeklerden oluşmaması gerektiğine dikkati çeken Türkyılmaz, "Gece metabolizma hızı yavaşladığından vücudun yağlanma hızı ve kilo alma riski artar. Bu nedenle sahura mutlaka kalkılması gerekir. Süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan bir öğün tercih edilmelidir.

Yemek Kültürü

Ancak aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile unlu gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. İftar sofraların çeşitliliği ve bolluğu ramazanın yemek kültürü açısından en belirgin özelliğidir. İftarda kan şekeri çok düşük düzeye indiği için kısa sürede fazla miktarda besin tüketme isteği doğar. Yapılan önemli yanlışlardan biri de çok hızlı bir şekilde ve yüksek miktarda besin tüketmektir." dedi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu