Anahtar Kelimeler:

Stk'lar Açıklama Yaptı

Stk

Kırıkkale'de bir süre önce oluşturulan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu dün önemli bir çıkış daha yaptı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan STK Platformu, terör konusunda da bildirge yayınladı ve her türlü terörü lanetlediklerini bildirdi.

Çelenk Bırnakıldı

Sözcülüğünü TSO Başkanı Cemalettin Akdoğan’ın yaptığı STK temsilcileri dün önce teröre yönelik bir bildiri yayınladı ve açıklamada bulundu, ardından ise camilerde şehitlerimiz için mevlid okuttu. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan STK temsilcileri, şehitlerimiz için de saygı duruşunda bulundu. Burada bir açıklama yapan Cemalettin Akdoğan, “Bizim için vatan tek, devlet tek, millet tek. Bundan taviz yok. Bizler yeni atılımlar bekliyoruz terör sorunu konusunda. Artık şehitler olmasın. Adımlara bakacağız. Bundan sonraki açıklamamızı Diyarbakır’da Atatürk anıtında yapabiliriz. Biz birlikte ve beraber yaşamak istiyoruz. Huzur ve güveni sağlamaya yönelik somut adımlar bekliyoruz” dedi.

Valilik Ziyaret Edildi

Buradan Valiliğe geçen STK temsilcileri Vali Hakan Yusuf Güner’i de ziyaret ederek, görüşlerini burada da aktarmaya devam ettiler. Vali Güner’e bu konuda bilgi veren Akdoğan, “Bu çalışma bizim mahalli olarak ortak görüşümüz. İnşallah bir daha şehitler olmaz. STK’lar olarak ortak kanaatimizi bildiriyoruz” dedi. Vali Güner’de bu girişimin çok önemli olduğunu söyledi ve “Milletimizin başı sağolsun. Kırıkkale devleti ile ortak hareket eden bir il. Size hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum. Ülke meselelerine böyle duyarlı yaklaşımlar lazım” dedi.

Basın Açıklaması

Cemalettin Akdoğan, TSK’lar olarak hazırladıkları bildirgeyi gazetecilere dağıttı. Bildirgede Kırıkkale’deki STK’ların ortak kanaati yer alıyor ve terör lanetleniyor. Ayrıca, terör ve güncel konularda ne yapılacağına dair 6 maddelik alınan kararların açıklaması bulunuyor. İşte bildirgedeki mesajlar: “Bizler Kırıkkale sivil toplum kuruluşları, platform üyeleri olarak 14 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır Silvan ilçesinde 13 askerimizin şehit edilmesi ile sonuçlanan saldırıdan derin üzüntü duyduğumuzu ve tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ilkesinden taviz vermeyeceğimizi, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Bakanlar Kuruluna, TBMM’de gurubu bulunan siyasi parti temsilcilerine bu dört ana maddeden taviz vermeden başkaca diğer konuların müzakere edilebileceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

6 Maddelik Karar Açıklandı

Aziz milletimizin başı sağ olsun. Her türlü terörü lanetliyoruz. STK’lar olarak aldığımız kararlar şunlardır: 1. Öncelikle sivil toplum kuruluşları olarak bizler harekete geçmeliyiz. 2. Bu haftayı şehitler haftası ilan edelim. 3. Sadece terör konusunda değil, ülke sorunlarının tamamına duyarlı olalım. 4. Beş tane büyük camide şehitlerimiz için mevlid okutalım. 5. Şehrimizde yerel programlar yapmakta olan televizyon kanallarını da kullanarak medya aracılığıyla halkımıza mesajlar verilerek daha duyarlı hale gelelim. 6. Basın açıklamaları yapalım.”

Mevlid Okutuldu

STK’lar, dört ana konu hariç her konuda terörle ilgili müzakereler yapılabileceğini belirtirken, bundan sonra bu tür önemli konularda sivil toplum adına girişimde bulunulması gerektiğini vurguladı. Önemli işlerin sadece siyasilerin görüşüne bırakılmaması gerektiğine işaret etti. Bu açıklama, anıttaki tören ve Valilik ziyaretinden sora üç büyük camide şehitlerimiz için mevlid okutuldu. Mevlid programı Nokta Camii, Bilali Habeş Camii ve Atatepe Camii’de gerçekleştirildi. Camilerde şehitlerimiz için dualar edildi, Kur’an okundu. Cami girişi ve çıkışında teröre tepkiler dile getirildi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı