Anahtar Kelimeler:

AB Çalışma Raporu

AB Çalışma Raporu

Valilik'ten yapılan açıklamada Kırıkkale'nin hazırladığı AB projeleri konusunda bilgi verildi ve bu bağlamda neler olacağı anlatıldı.

İşbirliği Yapılacak

Valilik’ten yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen “İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı” teklif çağrısı kapsamında Valiliğimiz Proje Destek Ofisince hazırlanan ve sunulan “Avrupa Birliği Yolunda Kırıkkale” projesi başarılı bulunan 25 projeden biri olmuştur. 6 ay süre ile uygulanacak olan projemiz Valiliğimiz ile birlikte Ahiler Kalkınma Ajansı, Kırıkkale Barosu ve Başarı Hukuk ve Toplum Derneği ortaklığı ve işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

Yürürlüğe Girdi

AB Yolunda Kırıkkale projesi Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Sayın Osman Güneş, Avrupa Birliği Genel Sekreter V. Büyükelçi Sayın Haluk Ilıcak ve Kırıkkale Valisi Sayın Hakan Yusuf Güner’ in katılımları ile Ankara Vali Galip Demirel Vilayetler Evi`nde 21 Haziran 2011 tarihinde düzenlenen törenle sözleşmesi imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu projemizin Açılış ve Tanıtım Toplantısı 26 Temmuz 2010 tarihinde saat 14.00’ de İl Kültür Merkezinde düzenlenecektir. Söz konusu toplantı Kırıkkale kamuoyuna açık olarak düzenlenecektir. Projenin ana hedefi, “AB Yolunda Kırıkkale” projesi ile ilimizde Avrupa Birliği’ne katılım sürecine yönelik çalışmalar ile yerel düzeyde idari kapasitenin artırılmasına katkı sağlanmasıdır.

Sağlanacak Faydalar

Bu bağlamda sağlanacak fayda ise, 1. Avrupa Birliği müktesebatına uyum konusunda en önemli fasıl başlıklarından biri olan Yargı ve Temel Haklar başlığında,  kurum ve kuruluşların Avrupa Birliği müktesebatına uyum konusunda bilgi sahibi olmaları sağlanacak ve kurumsal kapasiteleri geliştirilecektir. Bu sayede vatandaşlar, temel haklar ve yargı alanında AB standartlarında nasıl hizmet talep edebileceklerini öğrenecektir. 2.AB fon ve mali kaynaklarından azami ölçüde yararlanmak için Valilik Proje Ofisi ile kurum ve kuruluşların proje kapasitesinin artırılması için proje hazırlama eğitimleri düzenlenecektir. İlimizin başta AB fonları olmak üzere, ulusal ve uluslararası fonlardan alacağı pay artacaktır.

Katkı Sağlanacak

3. İldeki AB destekli (Hibe fonlarından destek alan) projelerin envanteri çıkarılarak, kitap halinde yayınlanıp dağıtılacaktır. Bu şekilde daha önce uygulanmış projelerin, ilimizin farklı bölgelerindeki benzer sorunların çözümüne yönelik uygulanmasına katkı sağlayacaktır. 4. Ahiler Kalkınma Ajansı ve TR 71 Bölgesindeki iller ile sürdürülebilir işbirliği ağının oluşturulması,  iyi uygulamaların paylaşılması ve bölgesel ortaklıkların kurulması ortak çalıştay yapılacaktır. Bu şekilde bölge illerinde iyi uygulanmış proje örnekleri diğer iller için örnek oluşturacak, yeni ve faydalı proje ortaklıklarının kurulmasına katkı sağlanacaktır.

Doğru Algılama

5. Yerel düzeyde kamuoyunun AB sürecini doğru algılanmasını sağlamak, doğru bilinen yanlışları anlatmak, ön yargıları kırmak ve doğru bilgi sunmak amacıyla STK’ lara yönelik AB konulu konferans düzenlenecektir. Söz konusu faaliyet ile Kırıkkale kamuoyuna ülkemizin ulaşmak istediği AB değerleri konusunda doğru bilgiler sunulacaktır. 6.AB ile ilgili bilgilere erişimin kolaylaşması için, “www.kirikkaleab.gov.tr” alan adıyla bir internet sitesi oluşturulacak ve proje ofisi tarafından güncellenecektir. olarak özetlenebilir.”



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu