Anahtar Kelimeler:

Trafik Bilinci Anlatıldı

Trafik Bilinci Anlatıldı

TUVTÜRK`ün desteği ile hayata geçirilen "Trafikte Sorumluluk Hareketi" projesi kapsamında Türkiye`yi dolaşan "Güvenli Taşıt Hareketi" TIR`ı Kırıkkale'ye geldi.

Trafikte Sorumluluk

Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirilen "Güvenli Taşıt Haraketi" TIR`ı etkinlikleri Kırıkkalelilerin büyük ilgisini çekti. Şehir içi ve şehirlerarası yollarda emniyet kemeri takmanın gerekliliği ve alkolün sürücüler üzerindeki etkisi gibi konular, özel olarak oluşturulan "Güvenli Taşıt Hareketi" TIR`ındaki simülasyonlarla halka anlatıldı. TÜVTURK görevlileri Trafikte Sorumluluk Projesi kapsamında Türkiye`yi dolaştıklarını belirterek, "Amacımız trafik sorumluluğu bilincini vatandaşlarımıza aşılamak.

Emniyet Kemeri Anlatıldı

Trafikte seyrederken can güvenliğimiz için uyulması gereken hareketlerin önemini uygulamalı olarak gösteriyoruz. Bu çerçevede çeşitli eğitim kriterleri ve eğitici etkinliklerle araç kullanıcılarının bilgilerinin pekiştirilmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Emniyet kemeri takmadan araç kullananların kaza anındaki durumunu yaşamak isteyen vatandaşlar, emniyet kemeri similatörünü kullanarak önce emniyet kemeri takmadan daha sonrada takarak gördü.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli