Anahtar Kelimeler:

Öğrencilere Tercih Desteği

Öğrencilere Tercih Desteği

Kırıkkale Eğitimciler Derneği (KEDER), parkın ortasına kurduğu iki stant ile üniversiteye girecek öğrencilere tercihlerinde yardımcı oluyor.

Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan parka kurulan stantlara öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Stantlar, 5 Ağustos`a kadar açık kalacak.

Kırıkkale Eğitimciler Derneği Başkanı Hadi Yalman, derneklerinin, 2006 yılında Kırıkkale eğitimine katkıda bulunmak için kurulduğunu açıkladı. Yalman, yeni sınav sistemi dolayısıyla kafaları karışık olan öğrencilere yardımcı olmak amacıyla iki adet Üniversite tercih masası açtıklarını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı`nda kurulan tercih masalarının 4 Ağustos`a kadar açık olacağını belirten Yalman, "Yeni sınav sitemi, öğrenci ve veliler tarafından iyi anlaşılmamıştır. Bununla birlikte öğrencilerin kafasında birçok soru işaretini de beraberinde getirmektedir. Bizler de uzman öğretmen üyelerimizle, öğrencilerin sorularını cevaplayarak, tercihleri konusunda rehberlik yapmaktayız. " dedi.

Masalardan bir tanesinde bayan öğretmenlerin görev aldığını açıklayan Yalman, "Kız öğrenciler çekinmeden tercih yapma imkanı buluyor. Bu çalışma Kırıkkale eğitimine büyük katkı sağladı. " diye konuştu.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı