Anahtar Kelimeler:

Sorgulayan Kırıkkale Görmek İstiyorum

Sorgulayan Kırıkkale Görmek İstiyorum

12 Haziran 2011 Seçimleri Bitti Aradan Yaklaşık İki Ay Gibi Bir Süre Geçti, Bir Seçim Değerlendirmesi Yaptınız Mı?

Öncelikle seçim sonuçlarının Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum, % 50 gibi bir oy alarak birinci parti olan AK partiyi kutluyorum. Bu sonuca göre AK parti halka kendisini daha iyi anlatma imkânı ve fırsatı bulmuştur. Seçimler de son sözü halk söylediği için sonuç değerlendirmesi yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum, sadece sonuçlara göre partiler kendilerini kontrol etme fırsatı yakalıyorlar. Seçim sonuçları karşısında partiler genel merkez yapısını, teşkilat yapısını ve aday listesini gözden geçirerek bir sonraki seçim öncesi teste tabii oluyorlar.

Bu söylediklerim normal koşullar da eşit şartlarda seçim olması halinde yapılması gerekenlerdir,  maalesef bizde öyle olmuyor seçim startı yerine sanki savaş startı veriliyor,  her yol mubah deyip tüm belden aşağı vurma yöntemler kullanıyor, özellikle bu seçimlerde bunu çok gördük bu siyasette doğru bir yaklaşım değildir, siyaset millete hizmet için yapılmalıdır, insanların egosunu tatmin etme yeri olmamalıdır. AK parti %50 oy aldı ama bu onun tek başına bu ülkeyi yöneteceği anlamına gelmez neden mi dersiniz insan vücudunu incelerseniz hemen hemen her organdan yüce Allah iki tane yaratmıştır birbirini tamamlasın diye, biri bozulur yada aksar ise vücut sistemi sakat çalışıyor şunu demek istiyorum ülke yönetiminde iktidar, muhalefet ve diğer organlar birbiriyle uyum içerinde çalışmak zorunda yoksa sistem sakat çalışır.

Seçim sonuçlarından sonra bir yemin krizi yaşadık bana göre doğru bir hareket değildi MHP burada yine farkını göstermiştir, hukuka, yargıya güvenmiş, ülkenin önünü tıkayan değil açılması yönünde çaba gösteren bir parti olmuştur çünkü MHP önce ülkem politikasını güden bir partidir. Son olarak şunu söyleyeyim AK parti istikrar sürsün Türkiye büyüsün dedi halkta buna evet dedi sıra iktidar da görelim bakalım ne yapacaklar insanlar erzak yardımı, kömür yardımı almaktan kurtulacak mı, sokaklarda işsiz gezmekten kurtulacak mı, terör belasından kurtulacak mı, çiftçinin, esnafın, emeklinin, çalışanların yüzü gülecek mi hepimiz bekleyip göreceğiz, ancak 4 yıl sonra yapılacak seçimler de bunu değerlendirebiliriz.

Seçimler De MHP’den Aday Adayı Oldunuz, Gönlünüzden Tabiî Ki De Aday Olmak Geçmiştir, Aday Olamadığınızı Öğrendiğiniz Zaman Partinize Bir Kırgınlık, Burukluk Hissettiniz Mi?

Asla böyle bir şey söz konusu dahi olamaz partinin belirlediği her aday benim için değerlidir,  ben de sanki kendim adaymışım gibi partim ve adaylarımız için çalışırım, nitekim bu seçimlerde de işimi gücümü bırakarak adaylarımızın yanında oldum. Allah hiçbir adayımıza vekillik nasip etmedi partim ve adaylarımız adına çok üzüldüm. Seçimler bitti ama siyaset bitmedi benim işyerim genel merkezimizin tam karşısındadır özellikle istedim dışarı çıkınca üç hilali görmeliyim, gidip genel merkezin çayını içmeliyim, arkadaşlarımızla sohbet etmeliyim bana en çok bunlar keyif veriyor. Biz MHP’de doğduk ne kırgınlığımız olur ne de küskünlüğümüz olur benim için MHP çatısı altında olmak önemlidir meclis çatısı altında olmak değil.

Siyasete Genç Yaşta Girdiniz 33 Yaşındasınız Önünüzde Uzun Bir Yol Var Ömer Eldemir Bundan Sonra Ne Yapacak Siyasete Devam Mı Edecek Yoksa Mimarlık Mı Yapacak?

Ömrümüzü Allah-u Teala biçmiştir ne kadar uzun ya da kısa olur onu bilmeyiz ama ömrümün yettiğince ülkeme, milletime, bayrağıma ve dinime hizmet edeceğim bunun yolu siyasetse siyaset ile, iş adamı olarak ise işadamı olarak ne gerekiyorsa var gücümle insanlara hizmet edeceğim, halka hizmet hakka hizmet ilkesi ile Hz.Ömer adaletiyle rabbim bana hizmet etmeyi nasip eylesin.

Siyasete genç yaşta girdim benim için önemli ve ağır bir yük olduğunu biliyorum, ama gençliğin verdiği enerji var onu boşa harcamak istemiyorum meclisin emeklilik geçirecek bir yer olmadığını düşünüyorum.

Adaylık Sürecinin Açıklanmasına İki Üç Kala Projelerinizden Bahsettiniz Bu Konuda Çalışmalarınız Devam Ediyor Mu? Şuan Ki Vekillerimiz Sizden Bu Konuda Yardım Almak İsterlerse Birlikte Çalışmayı Düşünürmüsünüz?

Kırıkkale için önemli olduğunu düşündüğüm proje başlıklarımızı aday adaylığımızda açıkladım. Allah fırsat verseydi gerçekleştirmek için tüm çabalarımı gösterecektim, Kırıkkale’de birlik ve beraberlik içerisinde bir konsorsiyum oluşturarak herkesin akıl ve desteğini ile birlikte el ele projelerimizi gerçekleştirecektik.

İsterseniz ana başlıklar altında tekrar hatırlatalım ne düşündüğümüzü,

Tarımsal Sanayi İle İlgili Projelerimiz;

Tarımsal ürünler de çeşitlilik ve sürekliliğin sağlanması, bunun için de bağcılık, seracılık ve bahçe tarımı yapılacak alanların genişletilmesi ve desteklenmesi,

Soğuk hava depo tesisleri oluşturularak yaş meyve ve sebzelerin depolaması, paketlenmesi ve pazara sunumunun sağlanması,

Tarımsal ürünlerin işlenmesi ve değerlendirilmesini sağlayan tesislerin artırılması, “danışma heyetleri” kurularak tarımsal destekler, primler, ve üretim yöntemleri konusunda çiftçilerimizin bilgilendirilmesi ve eğitilmesi,

Hayvancılık İle İlgili Projelerimiz

Vatandaşlarımızı besicilik, damızlık ve süt sığırcılığına teşvik etmek için gerekli devlet desteğinin ve alt yapısının oluşturulması,

Et entegre tesislerinin kurulması,

Süt ve süt ürünleri tesislerinin kurulması,

Yem ve yem sanayi tesislerinin kurulması,

Dericilik ile ilgili tesislerin kurulması,

Sanayileşme, Kentleşme Ve Turizm İle İlgili Projelerimiz;

Kırıkkale’nin kalkınmada öncelikli iller arasına alınması, vergilerden, SSK primlerinden elektrikten, sudan gerekli indirimlerin sağlanması ve bunların yatırımcılara sosyal ortamlarda anlatılması

Sanayi yapılarında farklı farklı üretim yapan tesislerin kurulması için gerekli teşvik ve alt yapının sağlanması,( inşaat malzemeleri üretim tesisleri, petro kimya üretim tesisleri, elektrik ve elektronik üretim tesisleri, otomotiv yan sanayi üretim tesisleri, plastik üretim sanayi tesisleri, tekstil üretim sanayi tesislerinin kurulması vb. gibi)

Kırıkkale merkezde yer alan yapısal olarak insan ölçeğine yakın sokakların  restorasyonun sağlanması, restore edilen yapıların konaklama, restorant, eğlence merkezleri, cafeler ve küçük dükkanlar olarak değerlendirilmesi,

Şehrimizin giriş ve çıkışlarının vurgulayıcı, etkileyici ve tanıtıcı öğelerle yapılandırılması ve şehrimizden geçen yolcuların içeri girmelerinin sağlanmalı,

Şehrimiz de insanlarımızın sosyal olarak vakit geçirebilecekleri ve kültür değerlerimizi yaşatacakları, büyük şölen ve festivallerin yapılacağı mesire alanlarının oluşturulması,

Kızılırmak çevresinde, büyük ve gösterişli mimari yapısı olan konaklama, kongre ve sergi salonlarından oluşacak kompleks bir yapılaşma sayesinde şehrimizin büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmasının sağlanması,

Buradan sizin AK partili 3 vekilimize özellikle de köylüm olan başbakan yardımcımız sayın Beşir Atalay’a, valimize, belediye başkanımıza, STK’lara ve hemşerilerimize n çağrıda bulunuyorum gelin Kırıkkale için herkes bir şey yapsın  ben şehrimizin mimari ve fiziki yapısı ile ilgili çalışmalar da yer almaya hazırım, yeter ki bir yerden başlanılsın,amaç Kırıkkale’mize hizmet etmek değimli gerisi teferruttır.

Siz Mimarsınız Kırıkkale’de Sizce Ne Eksik Neler Yapılırsa Şehir Daha Farklı Olabilir

Kırıkkale şehirleşme olarak çarpık bir yerleşime sahiptir bunun sebebi ise modern bir anlayışın olmamasıdır. Ben Kırıkkale’de şunları eksik görüyorum şehrin merkezi dar bir alana sahip öncelikle bu dar alanlar genişletilmeli merkez kavramı çoğaltılmalı, şehrimizin hemen yanında Kızılırmak gibi bir doğal su akışı var bu değerlendirilebilir örnek vermek gerekirse bu suyu şehrin içerisine almaya çalışırsınız eğer alamıyorsanız şehri oraya götürürsünüz, sosyal etkinliklerin merkezini buraya taşıyabilirsiniz yine örnek vereyim öyle kompleks bir yapı oluşturursunuz ki konaklama, dinlenme, eğlence, spor faaliyet alanları, kongre merkezleri, yüzme havuzları, spa merkezleri doğal yeşil alanlar oluşturulur Ankara – Kırıkkale yolu üzerinden de müthiş bir bağlantı ile bir çok insanın uğrak yeri olması kaçınılmaz olur diye düşünüyorum. Ankara’da ya da başka illerdeki organizasyonları buralara taşırsak hem iş alanları sağlamış olunur hem de göçü önlemiş oluruz.  Tarım, hayvancılık ve sanayi ile üreten bir şehir oluşturduktan sonra nasıl bir tüketimin olması gerektiğini de çözmüş oluruz.

Şehrimizin merkezi dar bir yapıda dedik bunu avantaja çevirebiliriz bir örnek daha vereyim size biz bu yapıları ve sokakları restore edersek ama her sokağa farklı bir hava vererekten öyle hepsi sıradan bir görüntü olmayacak şekilde bu sokakların kimisi yeme içme mekânları, kimisi eğlence mekânları, kimisi sergi mekânları, kimisi yöresel ürünler pazarı, kimisi kültür sokağı ve hepsini öyle bir bağlantı ile Cumhuriyet meydanına bağlanırsa tabi Cumhuriyet meydanı da bu halde kalmamak koşulu ile şehre farklı bir hava katacağına inanmaktayım. Bu benim Kırıkkale için hayalim umarım allah nasip eder görme yada yapma şansım olur.

Terör İle İlgili Düşüncelerinizi De Aldıktan Sonra Birazda Özelinizden Konuşalım Kendiniz Ve Aileniz Hakkında Bilgi Verirmisiniz?

Öncelikle Kırıkkale’de son günler de üst üste şehit vermekteyiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Teröre benim teyzemin oğlu da kurban gitti bu çok acı bir durum, terör Türkiye’nin kanayan bir yarası kana yaradıkça sürekli acı veriyor. Ben terörün iyi niyetli yaklaşımlarla çözüleceği kanısında değilim, iyi niyetli yaklaşımlar gösterildikçe terör her geçen gün dozunu artırmaya devam ediyor, çünkü bunu koz olarak kullanıyor. Ben terörün Kürt meselesi olduğunu da düşünmüyorum amaç Bölgede Türkiye’yi güçsüz kılmak, parçalamak ve ayrıştırmaktır, buna kim çanak tutuyorsa bilsinler ki bu şehitler ahrette yakalarından tutup hesap soracaktır esas helalleşme bence şehitlerimizle olmalıdır. Konuşulması gereken daha şeyler var ama boşuna konuştuktan sonra konuşmanın anlamı olmuyor insanımız artık tepkisiz, umursamaz, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığına alıştırılmış.

Özel hayatımızı sordunuz ama bizim özelimiz olmaz olmamalı özelimiz evimizin kapısından içeri girdiğimiz zaman olur diye düşünüyorum. Ben Keskin-Armutlu köyündenim, yaşım 33, evliyim iki tane kızım var ben büyük kızıma balım küçük kızıma kaymağım diyorum onları çok seviyorum, Ankara’da kendime ait bir mimarlık ofisim var genellikle inşaat  işleri, özellikle de mantolama dediğimiz ısı yalıtım sistemlerini yapıyorum, Kırıkkale’mizde de bir bina yapmayı çok istiyorum ama nasip olmadı.Tek çalışıyorum gördüğünüz gibi, hayatta belirlediğim hedeflerim var bunun için de çok çalışıyorum önceden sadece kendi işim vardı şimdi siyasetle de ilgilenmem gerekiyor ikisini bir arada götürmeye gücüm yettiği kadar çalışacağım benim  özelim bu kadar çok geniş yelpazeli bir hayatım yok.

Keyifli Ve Hoş Bir Sohbet Oldu Son Olarak Söylemek İstedikleriniz Varmı?

Benim için de zevkli bir sohbet oldu Kırıkkale’de heyecanım çok fazlaydı şimdi biraz daha rahat konuşabiliyorum, son olarak öncelikle bana zamanınızı ve ilginizi ayırdığınız için teşekkür ederim, hemşerilerime de şunu söylemek isterim verdiğiniz oya sahip çıkın sayın vekillerimizi makamlarında ziyaret edin, proje ve fikir beyanlarında bulunun ve olması için baskılarınızı artırın ben kabuğunu kırmış özgürce konuşan, modern düşünen, sorgulayan bir Kırıkkale halkı görmek istiyorum. Tüm hemşerilerime saygılarımı ve selamlarımı gönderiyorum.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı