Anahtar Kelimeler:

İftar Veriyorlar

İftar Veriyorlar

Kırıkkale`de değişik kurumlardan emekli olan dört vatandaş, bir araya gelerek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplere her gün yemek veriyor

Yemek Veriyorlar

Günde 250 kişiye yemek veren emekliler, her akşam huzurlu bir şekilde uyuduklarını ifade ediyor. `Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir` hadisinden çok etkilendiklerini açıklayan emekliler, iftarda yemek vermenin yanında, evlerine yemek götürenlerin de ihtiyacını karşılıyor. Zenginden aldıkları gıda ve paralarla her akşam iftar verdiklerini açıklayan emekli Sezai Çetiner, Mahir Deniz, Ekrem Laçin ve Necati Arı, verilen yemekleri kendilerinin yaptığını söyledi.

Her Gün Yapılıyor

Hergün yeni bir heyecanla uyandığını belirten Sezai Çetiner, "Yaptığımız yardım ve Ramazan ayı insana ayrı bir huzur veriyor. Her sabah kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Yemek hazırlamak akşama kadar sürüyor. Zamanın nasıl geçtiğini bir türü anlamıyorum." dedi. Yaklaşık 9 yıldır yemek dağıtım işine devam ettiklerini açıklayan Çetiner, "Ömrümüz yettiği sürece bu işi sürdüreceğiz. Bu iş sayesinde arkadaşlarımız arasında kardeşlik bağı daha da güçleniyor. Yapılan iş sayesinde birçok insanın hayır için yarıştığını gördüm. Biz de bu işe vesile olduğumuz için çok mutluyum." diye konuştu.

Allah Razı Olsun

`Allah (cc) razı olsun` kelimesini hiçbir şeye değişmeyeceğini söyleyen Mahir Deniz ise "Akşam yemek dağıttığımız ailelerin yanında çocukları da geliyor. Onların da karınlarını doyuruyoruz. Çocukların gülümsemesi bile bize yetiyor." şeklinde konuştu. Elinden geldiği kadar ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalıştığını açıklayan esnaf Coşkun Baloğlu da "Zaman zaman maddi yardımda bulunuyorum. Emekli adamların bir araya gelip, çalışması takdire şayan bir olay.

3 Çeşit Yemek

İsteselerdi emekli maaşlarını alırlar ve hiçbir iş yapmazlardı. Allah (cc) bu arkadaşların yolunu devamlı açık etsin." şeklinde konuştu. Yapılan yemeklerin çok güzel olduğunu belirten ihtiyaç sahibi Fatma Alnıaçık ise "Hergün 3 çeşit yemek dağıtılıyor. Yemeğin yanında tatlı ve ekmek de veriliyor. İstediğimiz kadar alıyoruz. Allah (cc) kendilerinden razı olsun." dedi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu