Anahtar Kelimeler:

Kazalar Dikkat Çekti

Kazalar Dikkat Çekti

Son günlerde Kırıkkale ve çevresinde trafik kazalarında artış yaşanıyor. Bir hafta içinde iki ayrı traktör kazası ve iki ayrı çok ölümlü trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda sürücü hataları öne çıkıyor.

Peş Peşe Kazalar Oldu

Yukarı Mahmutlar’da sürücünün aşırı hız yapması ve direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaşanan kazada 4 kişi öldü 4 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu hala ağır. Önceki gün de Balışeyh yakınlarında meydana gelen otomobil kazasında iki kişi öldü bir kişi yaralandı. Bu kazada da sürücünün dikkatsizliği ön plana çıktı. Keskin’de ve Balışeyh’te meydana gelen traktör kazalarında da birer kişi öldü.

Aşırı Hız Uyarısı

Kazaların tamamında kusurlu olan sürücüler. Dikkatsizlik, hız, direksiyon hakimiyetini kaybetme unsurları öne çıkıyor. Aşırı sıcakta sürücülerin dikkatli olmaları önerilirken, aşırı hız yapmamaları da isteniyor. Araç ne kadar güvenli olursa olsun 90 kilometreden fazla hız yapılması durumunda aracın direksiyon hakimiyetinin kaybedileceği vurgulanıyor. Bu yüzden en başta aşırı hız yapılmaması gerektiği hatırlatılıyor.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli