Anahtar Kelimeler:

Dülgergil Değerlendirdi

Dülgergil Değerlendirdi

Sağlık Bakanlığı Performans Daire Başkanlığı, Ağız Diş Sağlığı Merkezleri`nin (ADSM) kalite performans kuralları arasına "devrim" niteliğinde ekler yaptı. Türksel Dülgergil bir önemli gelişmeyi değerlendirdi.

Önemli Gelişme

Performans Daire Başkanlığınca, "Ağız Diş Sağlığı Merkezleri Performans Yönetmeliği`ne yapılan üç ek maddeye göre, hareket etmeyen merkezlerin performanslarından 20 puan düşürülecek ve kurum, "çok sayıda hasta bakmış olsa bile" düşük döner sermaye alacak. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türksel Dülgergil, yaptığı açıklamada, ek maddelerin eklendiği gün olan 29 Temmuz tarihinin bayram ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Bir İlk Yaşandı

Yapılan değişikliği olağanüstü bir mutlulukla karşıladıklarını belirten Dülgergil, şöyle dedi: "Yaklaşık 6-7 yıldan beri kalite performans yönetmeliğinde hastanelerle bilgili birçok parametre göz önüne alınıyordu. Bu yönetmelikte hastanenin metrekaresi, duvar rengi, bekleme salonu, bekleme salonunun konforu gibi birçok alanda değerlendirme yapılıyordu. Aynı zamanda, tüm bu istenilen özellikleri en fazla taşıyan merkezin döner sermayesi de artıyordu. Bu sayılan özellikler için de puanlama yapılıyor. Tüm bunlar hastaların daha rahat ve sağlıklı hizmet almasını amaçlıyor. Son olarak yapılan eklerle deyim yerindeyse bir devrim yapıldı. " Ağız ve diş sağlığının önemine işaret eden Dülgergil, atılan adımların ciddiyeti ve kıymetinin önümüzdeki yıllarda anlaşılacağını kaydetti. Dülgergil, yapılan eklerin Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu