Anahtar Kelimeler:

Dağcılar Yine Zirvede

Dağcılar Yine Zirvede

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün üyeleri Ramazan ayından önce son tırmanışı şehitlerimiz anısına 2221 metre rakımlı Bolu-Kartalkaya zirvesine yaptılar

Yeni Üyeler Katıldı

Gezi ve tırmanışı Kulüp Başkanı Mein Atun anlattı: “Yeni dağcılarımız Sabri Gündüz,  Oğuzhan Gündüz, Zeynep Özdemir, Mustafa ve Ahmet Dikici kardeşler ile 10 deneyimli dağcıdan oluşan ekip Kırıkkale’den Emir Çelik Başkanlığında saat 06.30 sularında hareket etti. Ankara’dan Kulüp Başkanı ve diğer üyeleri de aldıktan sonra kahvaltı için Bolu-Dörtdivan ilçesine vardık. Zümrüt Lokanta sakinlerinin sıcak misafirperverliğinde sıkı bir kahvaltı yapıp hemen yeşil çam ağaçları arasında kıvrılarak giden Kartalkaya yolunda yarım saatlik yolculuktan sonra kamp alanına ulaştık.

Gözlüğünü Kaybetti

Kamp alanında hazırlıklar yapılırken tırmanışların sayısını ve puan durumlarını gösteren karneler dağıtıldıktan sonra tamamen  orman ağaçlarının oluşturduğu doğal klimalı yolumuzdan tırmanışa geçtik. Tırmanış ta birbirimizi yakın takibe alıyorduk. Çünkü bazı bölümlerde ağaçların çok sık olması nedeniyle kaybolma riski oldukça yüksekti. Zikzaklar çizerek zirve ye doğru ilerken deneyimli sporcularımızdan Ramazan Kanmaz arkadaşımızın  gözlüğünün kaybolduğunu haber alıyorduk. Ekibimizin hızını kesmemek için dönüştü arayıp buluruz deyip tırmanışa devam ettik. Tırmanış sırasında her zaman olduğu gibi güzel manzaraları çekmeyi unutmuyorduk.

Doğa Aşıkları

Ormanlık alandan ilerlemeye devam ederken dev bir kaya kütlesi önümüzü kesti. Bizde hemen rotayı değiştirerek kayanın etrafını dolanarak ormanlık alandaki yolculuğumuzu sonlandırmış oluyorduk. Artık önümüzde çayırlık alanlar ile yer yer kaya kütlelerinin oluşturduğu daha zor bir rota bizleri bekliyordu. Zirveye az kalmıştı ancak aynı gün Denizli’den gelip hiç dinlenmeden aramıza katılan doğa aşıkları Mustafa Dikici, Ahmet Dikici ile Mine Atun Dikici parkurda oldukça zorlanmaktaydılar.

Zirveye Ulaştılar

Zirve nerede kaldı diye sormaya başladılar. Artık iyice enerjilerinin tükendiği noktada dağın ilk kaya zirvesinde ekipten 6 sporcuya beraber (Şükran Coşkun, Havva Atun, Handan Atun, Zeynep Özdemir, Mustafa Dikici, Mine Atun Dikici) tırmanış için son noktayı koyduktan sonra ekibin deneyimli ve dinç üyelerinden (Ramazan Kanmaz, A. Osman Coşkun,  Aslı Eriş, Sabri Gündüz, Oğuzhan Gündüz, Ahmet Dikici, Emir Çelik, Ali Çağlayan  ve Metin Atun’dan) oluşan  9 kişilik  diğer grup ana zirveye saat 12.30 sularında ulaşmayı başardık.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı