Anahtar Kelimeler:

Balışeyh`te 20 Aileye Süt İneği

Balışeyh`te 20 Aileye Süt İneği

Balışeyh ilçesinde kaymakamlık tarafından hazırlanan proje kapsamında 20 aile süt ineğine kavuştu.

Balışeyh Kaymakamlığı, ihtiyaç sahibi aileleri kendi kendilerine yeter duruma getirmeye yönelik projelerini sürdürüyor.

Kaymakamlık, "Grup Bazlı Süt İnekçiliği" projesi kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracığıyla 20 aileye 2`şer süt ineği teslim edildi. Süt ineklerini Kaymakam Tekin Erdemir ve SYDV Müdürü Ali Osman Özsoy dağıttı.

İnekler, ilçe merkezi ile Mehmetbeyobası, Kırlangıç, Beşbıçak ve Hıdırşeyh köylerinde ikamet eden ve SYDV`den yardım alan 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ailelere kura usulü verildi.

İnekleri bir anda kapılarında gören aileler, Ramazan ayında kendilerine verilen ineklerden dolayı duydukları memnuniyeti Erdemir ve beraberindekilere teşekkür ederek belirtti.

Yeni Mahalle`de ikamet eden ve kendisine 2 çift inek teslim edilen Orhan Dilmaç, "Ramazan bereketinden biz de nasibimizi fazlasıyla almış olduk. Sütünden ve yavrusundan faydalanabileceğimiz 2 ineğe sahip olduk. Bu inekler sayesinde soframızda süt ve yoğurt olacak, en önemlisi de Ramazan soframızda bundan böyle soğuk ayran içebileceğiz" dedi.

Kaymakam Erdemir, dağıtılan inekler için 2 yıl ödeme yapılmayacağını, ineklerin bedelinin 6 yılda 6 eşit taksitle faizsiz geri ödenebileceğini belirtti.

Erdemir, "Proje kapsamında 20 ailemizi sevindirdik. Dağıtmış olduğumuz inekler sayesinde ailelerimiz, kendi geçimlerini sağlayacak ve bundan böyle ev ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Yapmış olduğumuz bu tür projeler, ihtiyaç sahibi ailelere daha kalıcı ve aileyi kalkındırıcı imkanlar sağlamaktadır. Temennimiz, projelerden ihtiyaç sahibi ailelerimizin maksimum düzeyde istifade etmeleridir" dedi.

Erdemir, ailelere, ineklerine iyi bakmaları tavsiyesinde bulundu.

 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı