Anahtar Kelimeler:

Müftülükten Çalışma

Müftülükten Çalışma

Kırıkkale İl Müftülüğü Camilerde vaaz hizmetleri ekseninde merkezi vaazdan yüz yüze vaaza tedricen geçilmesi hedeflendiğini, bu hedef doğrultusunda camilerde vaaz yapabilecek imam hatip ve müezzin kayyımlara seminer verildi

 

Hizmet Kalitesi

Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü din hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi için personelinin bilgilerini yenilemek ve becerilerini geliştirmek, cami içi din hizmetleri kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğini arttırmak, hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlandığı bildirildi.

 

Seminer Verildi

Bu amaç doğrultusunda Kırıkkale Merkezindeki cami görevlilerinin usulüne uygun olarak vaaz yapabilmelerini sağlamak için, kendi camilerde yüz yüze vaaz verebilecek din görevlilerine yönelik müftülük toplantı salonunda 25-28 /07/2011 tarihleri arasında seminer düzenlendi. Seminer İl Müftüsü Bekir Gerek ve il Vaizi İbrahim Sağlam tarafından verildi: Düzenlenen seminerde Din görevlilerine gerekli olan, Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliştirme Eğitimi Programı ile ilgili bilgiler verildi.

 

Sayı Artırılmalı

Kırıkkale’de uygulanan Merkezi Vaaz sisteminden, 25-28 /07/2011 tarihleri arasında seminere katılan din görevlileri, görev yaptıkları camilerde  yüz yüze vaaz sistemine geçeceklerdir. İlimiz Merkezinde yaklaşık 47 Din Görevlisi  tarafından yüz yüze vaaz verilecektir. İleriki tarihlerde Hizmet İçi Eğitim Seminerleri artırılarak vaaz verebilecek Din Görevlisi sayısının arttırılması hedeflenmektedir.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı