Anahtar Kelimeler:

Seracılık Yapıyor

Seracılık Yapıyor


Kırıkkale Bahşili ilçesi Ata dönmez mahallesinde oturan Kırıkkale Üniversitesi işletme fakültesini bitiren Haydar Ayhan İŞ BULAMADIĞI İÇİN SERACILIK YAPIYOR

Seracılık Yapıyor

Haydar Ayhan üniversite mezunu olduğu halde iş bulamadığı için seracılık yapmaya başladı.  Haydar Ayhan bu konuda şunları söyledi: “Ben Kırıkkale Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdim. Eşimde bulunduğu ülkede üniversite son sınıftan terk. İşsizlik canımıza terk etti. Daha önceleri internet kafe işlettim ama hala işsisizim. Bakın üniversite mezunu olduğum halde seracılık yapmayı öğrendim ve pazarlarda sebze satıyorum. Hayatımı kazanmak zorundayım.

Yeter Ki İş Olsun

Kırıkkale’de işsizlik hat safhada. Öyle üniversite mezunu falan dinleyen yok, boşa bitirmişim. Yani aç kaldıktan sonra diploma olsa ne olur. Seracılıkta başarıyı yakaladım. Bu yılın ilk domatesini pazara ben götürdüm. İnsanlar inanmadı zor aldılar. Alışmışlar, Adana seralarına. Bize güç ikna oldular. Ama ben bu gübresiz hormonsuz domatesten 100 kasa sattım.” Ayhan, “ş iştir yeter ki ekmek parası kazanılsın, diploma karın doyurmuyor” tesellisinde bulundu.

  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu