Anahtar Kelimeler:

Ölüme Meydan Okuyorla

Ölüme Meydan Okuyorla


Kırıkkale´de uzay çatı ustaları yerden metrelerce yüksekte 7 santimetrelik demir profillerin üzerinde ekmek paralarını kazanıyor.

Uzay Çatı Ustaları

Kırıkkale´de uzay çatı ustaları yerden metrelerce yüksekte 7 santimetrelik demir profillerin üzerinde ekmek paralarını kazanıyor. Özellikle çatı uçlarında ölümle burun buruna gelen demir ustaları, sabahtan akşama kadar ter döküyor. Ortalama 16 yıldır uzay çatı kaplama yaptıklarını belirten Orhan Öztürk, Naci Ortakçı, İsmail Altan, Mustafa Gürkan ve Muzaffer Görgün, her gün saatlerce güneşin altında ter döküyor. En ufak bir hatada ölümle burun buruna gelebileceklerini belirten Naci Ortakçı, bu işi yapmak için korku nedir bilmemek gerektiğini söylüyor.

Önceleri Korktum

İnsanların kendilerini korkuyla izlediklerini ifade eden İsmail Altan, "Bazı insanlar bize Aman dikkat edin sakın elinizi bırakmayın´ diyerek telkinde bulunuyor. Özellikle yaşlı teyzeler bizi yüksekte görürken düşmememiz için dua ediyorlar. Onların duası bizi kaza ve beladan koruyor." dedi. Bazen 50 bazen 100 metre yüksekte çatı işi yaptıklarını açıklayan Orhan Öztürk , "İlk zamanlar yukarı çıkmaktan korkuyordum. Daha sonra arkadaşlara baktım ve kendime güven gelmeye başladı.

Tedbirler Alınıyor

Benin yaptığım işten zor işler yaparak rızkını kazanan insanların olduğunu gördüm ve demir profiller üzerinde bende çalışmaya başladım." diye konuştu. İlk demir profillerin üzerine çıktığında bir ellinin demiri katiyen bırakmadığını belirten Mustafa Gürkan da zamanla alıştığını ve bu işi başardığını söyledi. Korkunun ecele faydasının olmadığını ifade eden Muzaffer Görgün ise gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli