Anahtar Kelimeler:

Kur'an Projesi

Kur

NT Mağazaları ile Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDİMDER)'nin, ortaklaşa yürüttüğü ‘Askıda Kur'an-ı Kerim' projesi çocukları sevindirdi

Kur’an Öğreniyorlar

Kırıkkale’de camilerde yaz okuluna giden ve Kur’an Kerim’i okumaya başlayan 500 çocuğa Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Kur’an-ı Kerim dağıtım töreni ilk olarak Sanayi Mahallesi’nde bulunan Sanayi Mahallesi H. Bekir Güleşen Camii’nde gerçekleşti. Törene Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek de katıldı. Geçen sene 2 bin 61 öğrencinin yaz Kur`an kursuna katıldığını, bu sene ise rakamın 3 bin 280’e ulaştığını açıklayan İl Müftüsü Bekir Gerek, bu rakamlara göre bu sene katılım yüzde 60 arttığını söyledi. Kur’an-ı Kerim`in Müslümanların ilahi kitabı ve hidayet rehberi olduğunu belirten Gerek, “Bir Müslüman çocuğun Kur’an-ı öğrenmesinden daha güzel bir şey olamaz.” dedi.

Son Derece Mutluyuz

NT Mağazaları ile bu sene hedeflerinin camilerde yaz okulunda okuyan 500 çocuğa Kur’an-ı Kerim dağıtmak olduğunu ifade eden KIDİMDER Başkanı Necati Karakuş, “Öncelikli hedefimiz kenar mahallerde bulunan öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim dağıtmak olacaktır. Ramazan ayında çocukların neşelerine neşe katmaktan son derece mutluyuz. Çocukların neşeleri bizi de heyecanlandırıyor.” diye konuştu.

3 Yıldır Yapılıyor

Kırıkkale NT Mağazası olarak 3 yıldır ‘Askıda Kur’an-ı Kerim’ projesini devam ettirdiklerini belirten Kırıkkale NT Şubesi Müdürü Engin Çağlar, “İhtiyaç sahibi ve Kur’an-ı Kerim`e geçen öğrencilerimize Kur’an-ı Kerimleri dağıtıyoruz.” şeklinde konuştu. Yaz okuluna başlayalı 10 gün olduğunu açıklayan Elif Kaplan da (9), Kur’an-ı Kerim`i okumayı çok sevdiğini ve şu anda 8. sayfaya geldiğini söyledi. Kaplan, hafız olmayı düşündüğünü de belirtti.

Teşekkür Ettiler

Kur’an-ı öğrenmenin çok kolay olduğunu belirten Hüseyin Şeker (10) ise, “Ben de Kur’an-ı başka arkadaşlarıma öğrettim. Öğrenmek isteyene Kur’an öğrenmek çok basit. Öğrenmek istemeyene çok zor.” diyerek duygularını dile getirdi. Sanayi Mahallesi H. Bekir Güleşen Camii İmamı Yılmaz Güngör ve Dernek Başkanı Mustafa Yurduseven, İl Müftüsü Bekir Gerek, NT ve KIDİMDER’e teşekkür etti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı