Anahtar Kelimeler:

Vakfı Üyeleri Geziyor

Vakfı Üyeleri Geziyor

Kırıkkale Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı üyeleri, komşuluğu geliştirmek için ili adım adım dolaşıyor.

Özel Bir Çalışma

Kırıkkale’nin bütün ilçelerini dolaşmaya başlayan İl Müftüsü Bekir Gerek ve ekibi ilçede bulunan vatandaşların dertlerini dinliyor. Ekip, kimsesiz, dul, yetim ile ihtiyaç sahibi aileleri dolaşarak, dertlerine maddi ve manevi yardımcı olmaya çalışıyor. İlçe müftülerine yardımın devam etmesi konusunda tembihte bulunuyor. Yardımların bazılarının müftülük çalışanları tarafından karşılandığını açıklayan İl Müftüsü Bekir Gerek, yapılan yardımların birebir yerine gittiğini söyledi.

Gerek De Geziyor

Her gün ilçe müftüleri ve imamların tespit ettiği en az 5 kişiyi ziyaret ettiklerini açıklayan Müftü Gerek, “Kimsesiz, dul, yetim ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ziyaret ederek sohbet ediyoruz. Çocukları sevindirmek için kitap ve değişik hediyeler takdim ediyoruz. Gelecekle ilgili ümitli olmalarını istiyoruz.” dedi.

Sorular Soruluyor

İhtiyaç sahibi ailelere gıda paketleri götürerek hayır dualarını almaya çalıştıklarını belirten Gerek, “İhtiyaç sahibi olmayan insanların da evlerini ziyaret ediyoruz. Dinimizle ilgili bilmedikleri sorular soruyorlar. Bizler de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çok güzel muhabbetler kuruluyor. Akşam olunca bir eve misafir oluyoruz ve ihtiyaç sahibi olanla, olmayanla aynı sofrada yemek yiyoruz.” diye konuştu.

Komşuluk Çalışması

‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisini Kırıkkale halkının çok iyi idrak ettiğini ifade eden Gerek, “Türkiye Diyanet Vakfı, bu sene gönderdiği yazıda ‘Komşuluk diyaloglarını geliştirmek için çalışma başlattın’ diye tebligat gönderdi. Bunun üzerine çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Yeni projelerimizde bulunuyor. Önümüzdeki günlerde yeni projelerimizi devreye girecek. Her şey vatandaşlarımızın maddi ve manevi olarak daha iyi yaşaması içindir.” şeklinde konuştu.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu