Anahtar Kelimeler:

İl Müdürü Uyardı

İl Müdürü Uyardı

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, artan hava sıcaklıklarının özellikle çocukları tehdit eden ishale yol açtığını ve mikroorganizmaların daha hızlı üremesine neden olduğunu söyledi. "İshale neden olan birçok organizma dışkı ve ağız yoluyla bula

Önemli Bir Sorun

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, artan hava sıcaklıklarının özellikle çocukları tehdit eden ishale yol açtığını ve mikroorganizmaların daha hızlı üremesine neden olduğunu söyledi. Akut ishalin tüm dünyada akut solunum enfeksiyonlarından sonra en sık görülen enfeksiyon hastalığı olmakla birlikte, özellikle anne sütünün kesildiği dönemlerde çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu belirten Türkyılmaz, "İshale neden olan birçok organizma dışkı ve ağız yoluyla bulaşır. Yine yaz aylarında rastlanan bir diğer durum da çoğu kez koli basilinin neden olduğu ve turist ishali olarak bilinen bağırsak enfeksiyonlardır" dedi.

 Dikkat Edilmeli

Türkyılmaz, şunları kaydetti: "Bu ishal, kanalizasyon suları ile sulanan tarlalarda yetişen ve iyi yıkanmayan yiyeceklerin yenmesi sonucu oluşur. Yine bu kirli suların karıştığı sularda yüzmek veya bir şekilde bu suların bulaştığı yiyeceklerin yenmesi ile alınan bakteri ve parazitlerin neden olduğu amipli ve basilli dizanteri de yazın daha sık görülür. Dışarıda uzun süre bekleyen yiyecekler alınmaması ve ambalajlı ürünlerin alınmasına gayret gösterilmesi gerekiyor. Ayrıca, açıkta satılan dondurmalar özellikle çocuklar için ishal olma tehlikesini artıran bir etkendir. "



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı