Anahtar Kelimeler:

Hükümete Tepki Gösterdiler

Hükümete Tepki Gösterdiler

Şehidimizin cenaze töreninde bir gurup vatandaş, hem teröre ve hem de buna son veremeyen hükümete tepki gösterdi.

Tepki Gösterisi

Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hükümeti temsilen katıldı. AK Parti Milletvekilleri Oğuz Kaan Köksal ve Ramazan Can ile Vali ve Belediye Başkanıyla askeri erkan da törene katıldı. Cenaze Nokta Camii’nden şehitliğe götürülürken töreni izleyen kalabalık vatandaş gurubu teröre ve teröre son veremeyen hükümete tepki gösteren açıklamalarda bulundu.

Öfkelendiler

Yuhalamalar ile başlayan tepkiler, daha sonra sözlü sataşmalar ile devam etti. Suat Kılıç ve beraberindekiler makam araçlarına binerek caminin olduğu alandan ayrıldılar. Ancak tepkiler dinmedi. Bu arada Ramazan Can’ın gösterilen tepkiler üzerine ağlamaya başladığı gözlendi. Hükümete yönelik tepkilerde bulunan vatandaşlar giderek öfkelendiler. Olumsuz bir durum yaşanmaması için bölgeye polis takviyesi yapıldı.

Kalabalık Dağıtıldı

Hükümet heyeti ve bölgeden ayrılırken, vatandaşlar Samsun yolu üzerinde tepkilerine devam ettiler. Polisler öfkeli vatandaşları dağıtmaya çalıştı. Gurup şehir merkezine doğru slogan atarak yürümek istedi. Polisler ise buna engel olmaya çalıştı. Kısa süreli bir kaos yaşanırken, bölgeye gelen polis takviyesi ile kalabalık dağıtıldı. Son şehidin cenazesi hem kalabalık oldu ve hem de tepkilere sahne oldu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu