Anahtar Kelimeler:

Toprağa Verildi

Toprağa Verildi

Hakkari-Çukurca arasında yaşanan hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Nazir Elitok'un binlerce kişi uğurladı. Son şehidimizin cenaze törenine ilgi bir hayli yüksek oldu.

Nokta Camii’nde Tören Yapıldı

Hakkari-Çukurca karayolundaki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Nazir Elitok`un cenazesi dün düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze töreni Nokta Camii’nde yapıldı. Uzun zamandır böyle bir törene ilk kez katılım yüksek oldu. Şehidimizin cenazesini binlerce kişilik bir kalabalık uğurladı. Nokta Camii’nde ilk kez şehit cenazesi kaldırılırken, cenazeyi duyan veya gören herkes camiye geldi ve teröre tepki gösterdi.

Geniş Katılım Oldu

Şehidimizin cenazesi ikindi namazına müteakip Nokta Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra şehitlikte toprağa verildi. Buradaki törenden önce şehidin naşı baba ocağına getirildi. Ailesi ve yakınları ile vedalaştı. Annesi ve babasının ağıtları yürekleri dağladı. Eşi ise metanetini korumaya çalışıyordu. Naaş daha sonra Nokta Camii’ne getirildi. Buradaki törene Gençlik ve Spor Banı Suat Kılıç, AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Vali Hakan Yusuf Güner ve diğer idarecilerle, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Eşi Ağlatmadı

Cenaze töreninin beklenmedik şekilde kalabalık olduğu gözlendi. Şehit haberini duyan ve cenazenin Nokta Camii’nden kalkacağını öğrenen bir çok kişi törene geldi. Vatandaşlar teröre tepki göstermek için sloganlar attı. Bu arada törene katılan idarecilere tepki göstermek isteyen bir guruba da polis müdahale etti. Şehidimizin cenaze töreninde ailesinin bitkin olduğu gözlendi. Şehidin babası ve annesi tabuta sarılarak ağladı. Şehidin eşi ise yakınlarını ağlamaması için teselli etti ve “Sakın ağlamayın ve o şerefsizleri güldürmeyin” dedi. Cenaze namazı kılındıktan sonra şehidin naşı bir süre top arabasında götürüldü. Daha sonra ise cenaze şehitliğe nakledildi ve burada düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu