Anahtar Kelimeler:

ENGELLİLERDEN ÖRNEK YARDIM

ENGELLİLERDEN ÖRNEK YARDIM

Kırıkkale`de bulunan Dolunay Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi`nde okuyan engelli çocuklar, biriktirdikleri paraları Somali`ye gönderdi.

ÇOCUKLARIN YARDIMI

Bağış kutusunda biriktirilen paralara merkezin personeli de katkıda bulundu. Biriken paraları Somali`ye merkezin ortaklarından Enfeksiyon Uzmanı Doç. Dr. Cemal Bulut götürdü. Yaklaşık bir ay Somali`de kalacak olan Bulut, burada Türk Hastanesi`nde çocuklara tıbbi yardımda bulunacak. Daha önce Endenozya`ki tusinami ve Pakistan`da yaşanan depremde de yardıma koşan Bulut, Türk doktorlarının her zaman fedakar olduklarını söyledi.

AÇ KALMASINLAR

Çocukların davranışlarının mutluluk verici bir olay olduğunu ifade eden Bulut, herkesin bu fedakarlığı örnek alması gerektiğini kaydetti. Ekranlardaki Somalili çocukların halini görünce çok üzüldüğünü ve haline şükrettiğini belirten yardımsever öğrencilerden Emre Aydoğdu, "Engelliler olarak yardım etmek istedik. Gönderdiğimiz yardımlarla insanların aç kalmaması biz engellileri çok sevindirecektir. " dedi.

ANLAMLI YARDIM

Engelli Aynur Çelik de duygularını şöyle dile getirdi: "Somali halkına bir nebze de olsa yardımımızın dokunması ve insanların aç yatmaması bizleri mutlu edecektir. Biz engelliler olarak bu imkanlar çerçevesinde yardım yaptık. Buda bizden kat kat zengin olanlara bir örnek olur. "  Yardım yapmak için ilk teklifin çocuklardan geldiğini açıklayan Dolunay Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi sahibi Berna Bulut, "Çocukların bu teklifi beni çok duygulandırdı. Bizler mesaj çekerek Somali için gerekli destek vermeye çalıştık. Fakat çocukların yardımı daha anlamlı oldu. " dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli