Anahtar Kelimeler:

Bahşılı'da Süt Toplama Çalışması

Bahşılı

Kırıkkale`nin Bahşılı İlçesi Doğanay Mahallesi`nde kiralık bir evde hizmet veren süt toplama merkezinde günlük 5 ton süt toplanıyor.

 

Önemli Gelişme

Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği`nin organizasyonuyla Bahşılı`da oluşturulan süt toplama merkezinde 7 kişi çalışıyor. Kırıkkale ile civardaki ilçe, belde ve köylerden toplanan sütler, merkezde şoklama sistemiyle 5, 5 tonluk tankta biriktiriliyor ve buradan kamyonlara aktarılarak Aksaray`daki süt fabrikalarına götürülüyor.

 

Bilgi Verildi

Bahşılı`daki süt toplama merkezinde görevli Hüseyin Mercan, "Merkezimize Keskin, Karakeçili, Bahşılı ilçelerinin yanı sıra Ahılı, Hacılar, Hasandede, Hisarköy, Kılıçlar, Karacalı, Çullu belde ve köylerinden süt gelmektedir. Sütlerin merkezimizde toplanması, süt inekçiliği yapmak isteyen üreticilere güvence sağlayıp, onları teşvik etmektedir. Birinci aydan altıncı aya kadar günde 6 ton süt toplanırken, yaz aylarında süt verimi azalmakta ve günlük süt 4 tona kadar düşmektedir. Ancak yıl ortalamasında günlük süt miktarı 5 tondur" dedi.

 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı