Anahtar Kelimeler:

Ramazan Önlemleri

Ramazan Önlemleri

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapabilmesi için ve rahat bir bayram yaşaması için gerekli tedbirleri aldı

Önlemler Alındı

İl genelinde Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri`nin koordineli bir şekilde çalışmaya başlayacağını açıklayan Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Hırsızlıkla Mücadele Timleri`nin ise vatandaşların yoğun olduğu banka önleri ve alışveriş merkezlerinde sivil olarak halkın içinde olacağını söyledi. Güvenlik tedbirleri içersinde mesai gözetmeyeceklerini belirten Müdür Kartal, "Emniyet Müdürlüğü`nde görev yapan tüm şubelerde, dönüşümlü olarak 2 arkadaş görevlendirdik. Ana caddelerde bu arkadaşlarımız resmi, sivil, yaya ve motorize ekipler olarak çalışmalar yapacak." dedi.

Bilgi Verildi

Özellikle bayram alışverişine çıkan vatandaşların yankesicilerin hedefi olduğunu hatırlatan Emniyet Müdürü Kartal, vatandaşları mağdur olmamaları için daha dikkatli olmaya çağrıldı. "Herkesin, her yerde ve her zaman bir yankesici tarafından çarpılmasının imkânı olabilir." diyen Kartal, vatandaşlara konuyla ilgili şu tavsiyelerde bulundu: "Cüzdan mutlaka iç cepte bulunmalı. İç cepler fermuarlı veya düğmeli olmalı. Kalabalık yerlerde sürekli tetikte bulunulmalı.

Önemli Uyarılar

Bir çarpma hissedildiği anda para veya cüzdan kontrol edilmeli. Vücutta veya çanta üzerinde bir el hissedildiği anda bağırarak yankesici kaçırılmalı. Kalabalık yerlerde özellikle otobüslerde, sürekli birilerini itekleyen kişilerden uzak durulmalı. Yabancıların, tanıyormuş gibi sarılmasına izin verilmemeli. Özellikle bayanlar alışveriş sırasında çantalarını boyunlarına astıktan sonra koltuklarının altında sıkı sıkı tutmalı. Bebek arabasına çanta asılmamalı. Tezgâh ve stat üzerine çanta bırakılmamalı."



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu