Anahtar Kelimeler:

Kemer Araştırması

Kemer Araştırması

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehirde emniyet kemerinin çok fazla takılmadığı görüldü. Şehir dışında emniyet kemeri kullanım oranı sevindirirken trafik ekiplerinin bu rapordan sonra denetimlerini artıracağı öğrenildi.

Kırıkkale’de Oran Az

İllerde emniyet kemeri kullanımını belirlemek için özel denetim ekipleri kuran Emniyet, hem şehir içi hem şehir dışında sürücülerin kemer kullanımını araştırdı. Rapor haline getirilen çalışmada pek de iç açıcı olmayan sonuçlara ulaşıldı. Rapora göre şehir içinde en az kemer kullanan iller Kocaeli (yüzde 3), Amasya ve Van (yüzde 6), Bayburt (yüzde 7), Kırıkkale, Kars ve Sakarya (yüzde 8) oldu. Emniyet kemerinin en çok kullanan Sinop`u Artvin (yüzde 96), Hatay (yüzde 93), Karaman (yüzde 91) ve Kilis (yüzde 90) takip etti.

Diğer İllerde Durum

Raporda üç büyük şehrin şehir içi emniyet kemeri kullanımı da yer aldı. İstanbul`da oran yüzde 38, Ankara`da 33 ve İzmir`de yüzde 45 olarak gerçekleşti. Uzmanlar, kemer takılmamasını mesafelerin genelde kısa olması nedeniyle `bir şey olmaz` düşüncesine bağlıyor. Şehir içinde emniyet kemeri kullanım oranı ortalama yüzde 54 olarak gerçekleşirken yüzde 65 olan hedefe yaklaşılmış oldu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı