Anahtar Kelimeler:

Dört Kişi İtikaf'ta

Dört Kişi İtikaf

Hz. Muhammed`in (sav) orucun farz kılınmasından sonra hiç aksatmadan yerine getirdiği itikaf ibadeti, Kırıkkale'de sürdürülüyor.

Müftü Bilgi Verdi

İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının son on günlerinde gece gündüz bir camide kapanıp ibadet etmeye itikaf dendiğini hatırlattı. İtikafta bolca Allah`ın zikredildiğini, Kur’an-ı Kerim okunduğunu, dünya ve ahiret için faydasız şeylerden uzak durulduğunu belirten Gerek, “Ramazan`ın son on gününde itikafa girmek sünnettir. Peygamber Efendimiz Ramazan orucunun farz kılınmasından itibaren ömrünün sonuna kadar her Ramazan ayının son on gününde itikafa girmiştir.

İtikaf İbadeti

Ramazan`ın son on gününde itikafa girmek için mescidin en faziletlisini veya en çok cemaat olanını seçmek, Allah’ı zikretmeye, Kur’an-ı Kerim tilavetine, hadis ve siyer gibi faydalı şeyler okumaya devam etmek gerekir. İtikafa girmek isteyen vatandaşlarımız bizlere başvuruda bulunuyorlar. Biz de onlara ortam ayarlaması yapıyoruz. Bu sene 4 kişi itikafa girdi. Bu sayı yeterli değil. Gelecek sene bu konuyu daha fazla halkımıza anlatarak daha fazla kişinin katılmasını sağlamaya çalışacağız.” dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli