Anahtar Kelimeler:

Mezarlıklar Ziyaret Edildi

Mezarlıklar Ziyaret Edildi

Her bayram öncesi Arefe gününde şehit yakınları mezarlıkları ziyaret edip, dua ve kuran okurken göz yaşı döktüler.

Mezarlıklar’a Akın

Kırıkkale`de her bayram öncesi Arefe gününde şehit yakınları mezarlıkları ziyaret edip, dua ve kuran okurken göz yaşı döktüler. Ziyaret sırasında duygularını dile getiren şehit yakınları, buruk bayram yaşadıklarını belirtirlerken, değişen bir şeylerin olmadığını, yapabilecekleri de olmadıklarını dile getirdiler.

Şehitlik Ziyareti Oldu

Kentte 30 Ağustos ve Ramazan Bayramı öncesi üst düzey yöneticiler Şehitlik, Devlet Hastanesi ve Çocuk Yuvası ile Kız Yetiştirme Yurdu`nu ziyaret ettiler. Önce şehitliğe yapılan ziyarete Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Serdar Bayrakcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış ile il müdürleri katıldı. Ziyarette şehitlerin mezarlarına karanfil konurken, Müftü Bekir Gerçek tarafından okunan Kuran okunup, dular edildi.

Şehitlere Ziyaret

23 Temmuz 2011 tarihinde Mardin`in Ömerli ilçesi yakınlarında pusuya düşürülerek şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Sadık Güllü`nün mezarını ziyaret eden babası Mehmet, Annesi Zeynep ile 17 Ağustos 2011 tarihinde Hakkari Çukurca`da şehit düşen Jandarma Komandoa Uzman Çavuş Nazır Elitok`un babası Sami, annesi Nadiye, eşi Tuğba, 9 aylık çocuğu Göktuğ ile yakınları, ellerinde Kuran ile dua ederken göz yaşı döktüler.

Duygusal Anlar Yaşandı

Duygusal anların yaşandığı ziyarette sözcükleri boğazına düğümlenen şehit babası Mehmet Güllü, `Ne söyleyeyim, işin bittiği yer. Bilmiyoruz, görmüyoruz. Yavrumuzu toprağa verdik, çile çektik, yetiştirdik. Bir gayri hakkına yavru toprağa girdi. Sözün bittiği yer" dedi. Güllü`nün yakınları ise `Hiçbir şey değişmiyor. Gördüğünüz gibi buruk bir bayram yaşıyoruz. Hiç kimse bir şey yapmıyor. Olan bizim çocuklarımıza oluyor. Herkes rahatça otursun villalarında" dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı