Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale'ye Uzanan Dolandırıcılık

Kırıkkale

Manisa'da başlayan hurda akü dolandırıcılığı işi taa Kırıkkale'ye uzandı.

Manisa’daki Olay

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren bir akü fabrikasının kurşun kalıplar haline getirilmiş hurda akülerini faturalarda tahrifat yaparak çalıp hurdacıya sattıkları belirlenen nakliye firması çalışan 2 kamyon şoförü ile bunları satın alan 1 hurdacı ile 3 yardımcısı yakalandı. Manisa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren bir akü fabrikasının kurşun kalıplar haline getirilmiş hurda akülerini faturalarda tahrifat yaparak çalıp hurdacıya sattıkları belirlenen nakliye firması çalışan 2 kamyon şoförü ile bunları satın alan 1 hurdacı ile 3 yardımcısı yakalandı.

Nasıl Yapmışlar?

Alınan bilgiye göre, dolandırıcılık olayı, akü fabrikası yetkilileri ile fabrikanın nakliye işlerini yapan firma yetkililerinin ihbarı üzerine ortaya çıkarıldı. Savcılık talimatı ile olayı soruşturan Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipleri, Manisa`daki fabrikanın nakliye işlerini yapan nakliye firmasının çalışanı kamyoncu M. S. ve S. Ç`nin, kamyonlarına yükledikleri hurda aküleri çeşitli illerdeki geri dönüşüm firmalarında kurşun haline getirdikten sonra bir kısmını Manisa`daki firmaya geri teslim etmeyip, hurdacılara sattıkları belirlendi.

Kırıkkale’ye Uzandı

Ekipler, M. S. ve S. Ç adlı kamyon şoförleri ile hurdacı A. B ve olayla bağlantısı oldukları O. S. N. K ve A. K`yi gözaltına aldı.  Kamyon şoförlerinin, yaklaşık kurşun olarak eritilmiş 5 ton hurda aküyü faturalarda tahrifat yaparak Gaziantep, Mersin, Eskişehir ve Kırıkkale`deki hurdacılara satarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu