Anahtar Kelimeler:

Kurs Tamamlandı

Kurs Tamamlandı

Kırıkkale`de Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından Kırıkkale İzci Kurulu Başkanlığı`nca Yahşihan ilçesi Irmak beldesinde 4 Eylül`de başlayan "İlk Aşama İzci Liderliği Kursu" sona erdi.

Kurs Düzenlenmişti

İzci kursiyerlerin eğitim gördükleri alanda düzenlenen programa, Kırıkkale Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Koşan, Şube Müdürü Sabri Gündüz, tesis müdürü İsmail Yahşi, kurs eğitim yöneticisi Ömer Seçme, okul müdürleri, izci liderleri ve kursiyerler katıldı. Alana izci ateşinin yakılmasıyla, "Kamp ateşi yanmıştır" çağrısıyla kursiyerler davet edildi. Daha sonra Türkiye`nin değişik illerindeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarında görev yapan öğretmenlerden oluşan 48 kursiyerin, fular takma töreni yapıldı. Düzenlenen programda konuşma yapan Şube Müdürü Gündüz, bu tür kurslarda kazanılmış olan teorik ve uygulamalı olan bilgilerin, kişide önemli kazanımlar meydana getirdiğini belirtti.

İzci Kardeşliği

Gündüz, "İzcilik eğitimleri sayesinde daha pozitif düşünme, kursiyerlerdeki gizli olan yeteneklerin ortaya çıkması, doğal kaynak üretimi ve kullanımı gibi özellikler elde edilmektedir. Sizler almış olduğunuz bu temel eğitimleri, gittiğiniz okullarda geleceğimizin büyükleri olacak olan gençlerimize ve çocuklarımıza ulaştırmalısınız. Bundan sonraki yapacağınız izcilik ve diğer alanlardaki çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diye konuştu. Kurs eğitim yöneticisi Ömer Seçme ise verilen kurs sayesinde izcilik camiasına yeni bireylerin katıldığını belirterek, yeni kursiyerlerin dünya izcilerinin kardeşi olduğunu vurguladı.

Gösteriler Yapıldı

Düzenlenen bir haftalık eğitimde kursiyerlerin temel bilgileri alarak başarılı olduklarını belirten Seçme, "Kursiyerlerimiz 8`er kişilik Mevlana, Atilla, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy ve Yavuz Sultan Selim adlı 6 grup oluşturdular. Kursiyerlerimiz almış oldukları eğitimler sayesinde gittikleri okullarda, branş ve yaş gruplarına göre izci yardımcısı ya da izcilik açma görevlerinde bulunabilirler" dedi. Kursiyerlerden Tülin Sert, Sakarya`dan geldiğini belirterek toplumda her bireyin mutlaka izcilik eğitimi alması gerektiğini söyledi. İzci gruplarının düzenlemiş olduğu çeşitli etkinlik ve gösteri sunumlarının ardından program sona erdi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli