Anahtar Kelimeler:

EN ÇOK TAMİRCİLER RAHATSIZ EDİYOR

EN ÇOK TAMİRCİLER RAHATSIZ EDİYOR

Kırıkkale 112 Acil Sağlık Hizmetleri birimi çalışmalarını ve yaşadıkları sıkıntılarını anlatmak için basına tanıtım programı düzenledi. 112 Şube Müdürü Dr. Engin Gencay, "Bizi en çok arayıp meşgul eden cep telefonu tamircileri" dedi.

GAZETECİLERE 112 BİLGİSİ

Kırıkkale 112 Acil Sağlık Hizmetleri biriminin faaliyetleri ve servis çalışanlarının vakalara gittiklerinde yaşadıkları problemleri anlatmak için gazetecilere düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Dr. Engin Gencay, her şeyden önce bakanlığın belirlediği politikalar öncülüğünde acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir ve ulaşabilir olması öncelikli hedefleri olduğunu söyledi. Kırıkkale`de acil sağlık hizmeti talebinde bulunan vatandaşları yüzde 96 sına şehir merkezinde ilk 10 dakikada kırsalda bulunan vatandaşların ise yüzde 99 una ilk yarım saat içinde ulaştıklarını kaydeden Gencay, şöyle devam etti:

TAMİRCİLERDEN RAHATSIZLAR

"Bizim Kırıkkale 112 olarak öncelikli hedefimiz önümüzdeki senelerde bu oranları yüzde 100`e çıkararak Türkiye`de bir ilki başarmaktır. Bunu yaparken de mutlaka vatandaşımız acil yardım isteme konusunda eğitmemiz gerekmektedir. Çünkü 112 operatörlerimiz 24 saatte yaklaşık olarak 1500 defa vatandaşlarımız tarafından aranmakta ve bu çağrıların ancak 50-60 kadarı gerçek çağrıları oluşturmaktadır. Bizi en çok arayıp meşgul eden cep telefonu tamircileri oluyor genellikle. Bu nasıl oluyor dersek sizin tamir için götürdüğünüz telefonu tamirci hattını çıkartıyor ve 112`yi arıyor ve çalışıp çalışmadığını böylelikle kontrol ediyor. Fakat bir taraftan da yardım bekleyen bir insanın yardım almasının önüne geçtiğinin farkında olmuyor."

ÇOK KRİTİK ÖNEMİ VAR

"Şu unutulmamalıdır ki bu hatları gereksiz meşgul edenlerin kendi yakınları da bir gün gerçekten acil yardıma ihtiyaç duyabilir ve bu hatlar gereksiz meşgul edildiği için operatörlerimize ulaşamayabilirler" diye konuşan Gencay, şunları kaydetti: "Saniyelerle yarışan sağlık personelimiz için zaman çok kritik öneme sahiptir. Basında çıkan ambulans geç geldi hasta öldü gibi haberlerde her zaman gerçeği yansıtmadığından vatandaşlarımızın acil sağlık hizmetlerine olan güvenlerini sarsmaktadır. Bunun için siz basın mensuplarının bizlere yardımcı olmanızı istiyor ve olayı derinlemesine incelemeden ortalıkta vatandaşların beyanlarına baş vurmadan direk bizimle temasa geçmenizi istiyoruz. "

 

16 AMBULANS VAR

Toplantıdan sonra gazetecilere 112 Şube Müdürlüğünü gezdiren Gencay, "Sağlık hizmetlerin ulaşabilir olması noktasında ise şu anda Kırıkkale`mizde 12 adet acil sağlık hizmetleri istasyonumuz ve bir adet komuta kontrol merkezi ile 16 adet TSEN 1789 standartlarına uygun tam donanımlı acil müdahale ambulansı ve bir adette kar paletli ve arazi şartlarına uygun ambulansımız ile hizmet vermekteyiz" dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli