Anahtar Kelimeler:

ADLİYEYE GİTTİ

ADLİYEYE GİTTİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Almanya`daki ``Deniz Feneri e.V`` bağlantılı soruşturma kapsamında, Ankara’da savcılığa ifade verdi

CEVABI VERDİK

Ankara Adalet Sarayına sabah saatlerinde gelen Korkmaz, soruşturmanın koordinasyonundan sorumlu Başsavcı vekili Harun Kodalak ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Veli Dalgalı ile Hakan Pektaş’a ifade verdi. Sabah yapılan görüşme yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Korkmaz, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, ``Sayın savcımız basında çıkan haberlerle ilgili bilgime başvurdu. Biz de ifademizi verdik. Oradaki genel şeyleri söyledik. Soruşturmanın gizliliği esası çerçevesinde ayrıntıya girmemiz mümkün değil. Ama benimle ilgili basında çıkan haberler, sizin de bildiğiniz şeyler. Bize sordular, biz de gerekli cevabımızı verdik`` dedi.

TEKZİP YAYINLATACAK

Korkmaz, kendisiyle ilgili çıkan haberler üzerine basın-yayın kuruluşlarına tekzip gönderdiğini, ancak yayımlanmadığını bildirdi. Bu konuda dava açacağını da söyleyen Korkmaz, ``O konuyu gerçekten mahkemede, hukuk çerçevesinde sürdüreceğim`` dedi. Korkmaz, iddialara ne yanıt verdiğine yönelik soruya, ``Tekzip yayımlandığı zaman bütün basın yayın kuruluşlarımızda görürsünüz`` karşılığını verdi. Kaç soru sorulduğu yönündeki ifadelere karşın Korkmaz, ``Sorular yönelttiler. Ben de gerekli cevabı verdim. Benimle ilgili çıkan haberlerle ilgili`` dedi. Korkmaz, öğleden sonra da 1 saat görüşme yaptı ve adliyeden ayrıldı. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu