Anahtar Kelimeler:

ÜRETİCİLERE DESTEK

ÜRETİCİLERE DESTEK

Çelebi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen "Saanen Keçisi Üretme Projesi" kapsamında 4 dar gelirli aileye, 48 saanen keçisi ve 4 saanen ırkı teke dağıtıldı.

DESTEK ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Belediyeye ait parkta yapılan dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Yunus Koç, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yürütülen projeyi başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlçeye bağlı ilçe merkezi ile Halildede, Karahacılı ve Karaağaç köylerinden birer çiftçiye, kişi başına 12 saanen keçisi ve 1 teke olmak üzere toplam 52 saanen keçisini kurayla dağıttıklarını belirten Koç, "Dağıtılan keçiler İlçe Tarım Müdürlüğü`nde görevli arkadaşlarımız tarafından düzenli olarak kontrol edilecek" dedi.

TÖREN DÜZENLENDİ

İlçe Tarım Müdürlüğü personelinden Ziraat Mühendisi Barış Kuzucu da projeden faydalanan ailelere teknik destek, beslenme ve bakımla ilgili bilgiler verdi. Kuzucu, saanen keçisinin süt amaçlı olarak üretildiğini ve anne sütüne en yakın süt olarak bilindiğini ifade etti. Törene İlçe Kaymakamı Yunus Koç, İlçe Özel İdare Müdürü İlhan Erdurucan, İlçe Tarım Müdür Vekili Alaaddin Türkoğlu, Veteriner Hekim Çetin Tuncay, Vakıf Müdürü Durmuş Sarıkaya, firma yetkilileri ve çiftçiler katıldı.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli