Anahtar Kelimeler:

Muhtarlardan Açıklama

Muhtarlardan Açıklama

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay, MKE müracaatında yaşanan ikametgah konusunda yazılı ve resmi açıklamada bulundu

Tekinay Açıklama Yaptı

Tekinay şunları açıkladı: “Adrese dayalı kayıt sistemine yazılmanın muhtarlarla hiç bir ilgisi yoktur. Kayıt işlerini nüfus müdürlükleri yapmaktadır. Konu MKE fabrikalarına işçi alımı nedeni ile çevre illerden Kırıkkale’ye gelen şahısların eş dost ve akrabalarının yanlarına gelerek onların yardımı ile nüfus müdürlüklerine birlikte gidip ikametgahını akrabasının referansı ile “bu benim yakınımdır bununla birlikte bu hanede ikamet etmekteyiz” demek suretiyle adrese dayalı kayıt sistemine gelen yakınını yazdırmaktadır. Bu şahıslar sisteme girdikten sonra ikamet gösterdiği evde oturuyor olması ile nüfus müdürlüğünden yerleşim yeri ikametgah belgesi alarak iş ve işçi bulma kurumuna yazılmaktadır.

Biz Bakmıyoruz

Muhtarlar başka illerden gelen şahıslara belge veremezler. Sisteme dahil olduktan sonra muhtarın yapacağı bir şey yoktur. Şahıslar adrese dayalı kayıtlarını nüfus müdürlüklerine yaptırdıktan sonra muhtarlıklara da uğramamaktadırlar. Bu sisteme yazılanları nüfus müdürlükleri ilgili ayın sonunda forum d adlı bir belgeyi muhtarlıklara gönderip, bu şahıslar mahallenize taşınmıştırlar diyerek muhtara bilgi verilmektedir. İkinci ayın son haftasına kadar şahısların gerçek beyanda bulunup bulunmadığı tespiti istenmektedir. Şahısların gösterdikleri adreslerde yapmış olduğumuz tespitlerde hanede var mı yok mu diye sorduğumuzda bu şahıs bizimle kalıyor dediklerinde yapılacak bir şey yoktur. Yok denildiğinde şahıslara nüfus müdürlüğü ilgili kanun maddesine göre yanlış beyanda bulunduğu için 720 TL para cezası tahakkuk ettiriyor.

 

Evrak Veremeyiz

Muhtarlıklar arası şehirden şehire ve mahalden bir başka mahalleye olan nakil ilmühaberi kaldırıldı. Mahallelere gelen şahıslar muhtarlıklara değil de nüfus müdürlüğüne gitmektedirler. Evrakta sahtecilik diye bazı gazetelere açıklamada bulunan şahısların araştırıp sormadan böyle bir beyanatta bulunmaları büyük bir talihsizliktir. Kesinlikle muhtarlar hakkında söylenenler yalan beyandır. Sahteciliği bu şahıslar kendileri yapmıştır. Genel idarenin ve yerel idarenin temsilcisi olan halkın güvenini alan  hiç bir muhtar böyle bir şeye teşebbüs edemez.ve evrak veremez.”



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli