Anahtar Kelimeler:

Masraf Çok Yüklü

Masraf Çok Yüklü

Okullar Pazartesi günü açıldı. Ziller ana sınıfı öğrencileri ve birinci sınıf öğrencileri için çaldı. Önümüzdeki Pazartesi günü de tüm öğrenciler okula başlayacak. Okul malzemeleri hazırlandı. Peki masraf ne kadar olacak…

Okul Telaşı

Ders zilinin 19 Eylül’de çalacak olması okul alışverişi telaşını artırdı. Okullar hazırlıklarını tamamladı. Veliler ise okulların açılmasını ve malzeme listelerinin kendilerine verilmesini bekliyor. Önümüzdeki hafta tam anlamıyla okul telaşı yaşanacak. Esnaflar da hazırlıklarını yapmış durumdalar. Basit bir araştırmaya göre bir öğrencinin ortalama okul masrafı 140 TL’yi buluyor. Hata geçiyor da.

Masraf Ne Kadar?

İlköğretim ve lise grubu bir öğrencinin, kıyafet ve kırtasiye harcamaları dahil okul masrafları 120 lira ile 140 lira arasında değişiyor. Bu rakamın içine servis ücretleri dahil edildiğinde ise rakam daha da artıyor. Gömlekten pantolona, hırkadan kravata vitrinlerdeki yerini alan okul kıyafetlerinin fiyatları ilköğretim grubu için 65 lira ile 75 lira arasında değişirken lise öğrencileri için bu fiyatlar yüzde 25 artış gösteriyor.

İşte Malzeme Fiyatları

Her bir öğrenci için forma ve ayakkabı gerekiyor. Çanta, beslenme çantası, suluk, defter, kalem ve diğer kırtasiye malzemeleri alınacak. Kıyafetler 25 ila 60 TL arasında. Çantalar 15 TL’den başlıyor 40 TL’ye kadar çıkıyor. Kırtasiye malzemeleri ucuzluk mağazalarında bir hayli hesaplı. Ayakkabı 20 TL ile 60 TL arasında değişiyor.

Velilere Uyarılar

Kırtasiye işletmecisi Recep Ardıç velileri uyarıyor. Ardıç, “Ucuz ve kalitesiz ürünler sağlığı ve cebi yakıyor” diyor. Ucuz, kalitesiz ve kanserojen madde içeren kırtasiye ürünlerinin çocukların sağlığı için tehdit saçtığını belirten Ardıç, alışveriş konusunda velilerin dikkatini çekiyor.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı